Foci

Fogadási pénzekből akarnak bevételt az NB I-es klubok

George F. Hemingway azt szeretné, hogy egy sporteseményre adott fogadási ajánlat ugyanolyan vagyonértékű jog legyen, mint annak közvetítése.

A Budapest Honvéd tulajdonosa, és a Magyar Labdarúgó Szövetség NB I-es bizottságának elnöke az MTI-nek adott interjúban elmondta, ennek érdekében írt levelet múlt héten Bánki Eriknek, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottsága elnökének, valamint Czene Attilának, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárának.

Hiába fordultak az OTP Bank Ligában szereplő labdarúgóklubok a fogadásszervező cégekhez, azok egyelőre nem válaszoltak a megkeresésre. Hemingway elmondta: a Magyarországon működő hat, sportfogadással foglalkozó céggel vették fel a kapcsolatot, de válasz még nem érkezett. A Budapest Honvéd tulajdonosa hozzátette: “Amíg nem látják a buzogányt, addig nem jelentkeznek.”

Hemingway március elején írt levelében jelezte, hogy a cégek olyan fogadási ajánlatokat kínálnak, amelyek a klubok tevékenységére épülnek, s ebből jelentős profitra tesznek szert, ugyanakkor a nyereségből semmiféle kompenzációt nem kapnak a csapatok.

Arra a felvetésre, hogy a Szerencsejáték Zrt. a totóból származó bevételének egy meghatározott részét visszaadja a sportnak, Hemingway azt válaszolta: a Budapest Honvéd ebből még egy fillért nem látott.

“Minden országban más és más a gyakorlat, Spanyolországban például a fogadásszervező cégek nagy összegekkel támogatják, szponzorálják a klubokat, azaz a bevételük egy része visszakerül az együttesekhez, s ezt szeretnénk mi is elérni” – mondta arra a kérdésre válaszolva, van-e Európában máshol olyan rendszer, hogy a meccsek fogadási lapon szerepeltetése vagyonértékű jog lenne.

A Budapest Honvéd szezonbeli teljesítményével kapcsolatban azt mondta a tulajdonos, hogy “szépen muzsikálnak a fiúk”, s reálisnak tartja a nemzetközi kupaszereplés kivívását is, mert akár a bajnoki ötödik hely is E.urópa Liga-indulást érhet. Ez akkor igaz, ha a Magyar Kupában Debrecen-Videoton döntő lesz, s áprilisban a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) fenntartja a Győr kizárását a nemzetközi kupákból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik