Foci

Egygólos előnyben a Chelsea

A Chelsea szoros mérkőzésen, 1-0-ra legyőzte a hazai Benfica együttesét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A nyolcaddöntőből a legkalandosabb forgatóköny után továbbjutó Chelsea, és a Zenitet kiejtő Benfica már a találkozó elején egymásnak esett, azonban az első valamire való helyzetig 11 percet kellett várni: ekkor David Luiz lőtt távolról, de a portugál kaput méterekkel elkerülte a labda. A másik oldalon Cardozo riogatta a vendégek szurkolóit, de a játékszer az oldalhálót találta csak el.

A mezőnyfölényben játszó Chelsea legaktívabb játékosa Torres volt, míg a hazaiaknál leginkább Bruno César és Cardozo veszélyeztetett. A spanyol légiós a 39. percben közel járt a gólszerzéshez, de a jobb felső mellé tekert. Egy perc sem telt el, amikor ismét a kékek fanatikusai örülhettek volna, azonban Meireles löketét Artur védte.

A fordulás után két perccel a mérkőzés legnagyobb gólhelyzete maradt ki: Cardozo lövése egy a gólvonalon álló védőben akadt el. A vendégek is elpuskáztak egy ordító ziccert, ugyanis Mata már eltolta a kapus mellett a labdát, de a célzással gondja akadt, és csak a kapufát találta el.

Egyik oldalon sem tudták a felek kihasználni az adódó lehetőségeket, egészen a 75. percig, amikor Kalou Torres középre lőtt labdáját becsúszva passzolta közelről a gólvonal mögé (0-1).

Öt perccel a lefújás előtt lőhetett volna még egyet a londoni alakulat, de Mata emelése centikkel elkerülte a pipát. Mivel újabb találat már nem esett a hátralévő percekben, így a Chelsea így 1-0-ról várhatja a jövő heti, izgalmasnak ígérkező visszavágót.

A BL másik keddi negyeddöntőjében a Real Madrid a kezdeti nehézségek ellenére magabiztos, háromgólos előnyt harcolt ki az APOEL Nicosia ellen a második mérkőzésre.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Benfica-Chelsea 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Kalou (75.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik