Foci

Parázs skót örökrangadó

Öt gól, három piros lap, egy tizenegyes. Hazai pályán, paprikás hangulatú meccsen nyert a Rangers a rivális Celtic ellen a skót labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában.

A szezon közben szövetségi döntés alapján vontak le tíz pontot a tabellán jelenleg második helyen álló Rangerstől. Így a találkozót megelőzően a vendégek 75 ponttal az élen, míg a házigazdák 54 ponttal a dobogó második fokán álltak. A Celtic egy esetleges győzelem esetén a legnagyobb riválisa otthonában lehetett volna bajnok, hiába, hogy még hét forduló hátra van a szezonból.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, s egy egyéni akció végén sikerült is betalálniuk. A 11. percben Aluko három Celtic-bekket cselezett ki, majd az ellenfél 16-osán belülről pöccintett a hálóba. A 28. percben az éllovas tíz emberre fogyatkozott. A játékvezető Chát küldte az öltözőbe egy elkésett szerelést követően.

A második játékrészben a vendégek esélyei minimálisra csökkentek. Az 57. percben Wanyama páros lábbal csúszott oda ellenfelének, ami szintén piros lapot ért. A kettős emberelőnyt kihasználva a 72. minutumban a csereként beállt Little első labdaérintéséből duplázta meg az előnyt. Öt perccel később Wallace egy kontra után betalált, ezzel háromgólosra növelve a hazai vezetést.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt a házigazdák is tíz emberre csökkentek. Bocanegra szabálytalankodott piros lapot érően Samarasszal szemben a 16-oson belül. A büntetőt Brown értékesítette, szépített tehát a Celtic. A hosszabbításban a vendégek ugyan Rogne fejesét követően 3-2-re is fel tudtak zárkózni, a bravúrt jelentő harmadik találat már nem jött össze.

A skót örökrangadót ezúttal a Rangers nyerte 3-2 arányban, s a Celtic drukkereknek a következő körig még biztosan várniuk kell a bajnokavatásra.

Eredmény – skót labdarúgó-bajnokság, 31. forduló
Rangers-Celtic 3-2 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik