Foci

Hiába a West Brom potyagólja, győzött a Newcastle

Az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Newcastle United a West Brom otthonában könnyedén gyűjtötte be a három pontot.

A Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyben reménykedő Newcastle United csapatát a középmezőnyben tanyázó West Bromwich Albion látta vendégül a Premier League-ben vasárnap.

A Szarkák az első félidőben uralták a játékot, nagy nyomást helyeztek a birminghamiekre. Már a 6. percben megszületett az első gól: Ben Arfa gurított élesen a kapu elé, Cissé pedig teljesen üresen szerezhette meg a vendégek vezető találatát. Ezt duplázta meg a 12. percben Ben Arfa, aki egy kontra végén helyezett a jobb alsóba. Ezt követően sem állt le a Newcastle. A 34. percben ismét Cissé vette be a vendégkaput, ezzel a félidőre 0-3-s eredménnyel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben a hazaiak átvettek az irányítást. Ugyan Cissé egy ellentámadás végén négyre növelhette volna csapat előnyét, mégis a West Brom tudott szépíteni, nem is akármilyen potyagóllal. Az 53. percben egy előreívelt labdára Long startolt rá, látszólag reménytelenül. A vendégektől Krul kapus és Williamson nem értette meg egymást, utóbbi figyelmetlenül fejelte el a kirohanó hálóőr mellett a labdát, így Long az üres kapuba passzolhatott.

A találkozó végén hét perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, hiszen sérülések miatt többször is állt a játék. A kétgólos Cissét hordágyon kellett levinni a pályáról, míg a West Brom emberhátrányban játszotta az utolsó negyedórát, miután Morrison sérülésekor már nem volt több cseréje a gárdának.

Az összecsapást tehát 3-1-re nyerte a Newcastle United, ezzel pontszámban beérték az ötödik helyen álló Chelsea csapatát.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – Premier League, 30. forduló
West Bromwich Albion-Newcastle United 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Long (53.), illetve Cisse (6., 34.), Ben Arfa (12.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik