Foci

Dzsudzsákék rangadót buktak, Huszti gólt lőtt

A Dinamo Moszkva 3-1-re kikapott a városi rivális Szpartaktól az orosz labdarúgó-bajnokságban. A Zenit gólját Huszti szerezte.

Moszkvai rangadó rendeztek vasárnap az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában. A hazai pályán szereplő Dinamo és a vendég Szpartak azonos pontszámmal állt a tabellán a meccs előtt, kiélezett összecsapásra volt kilátás.

A forró hangulatot kicsit lehűthette, hogy az orosz hidegben havazás várta a játékosokat, a szurkolók pedig előszeretettel szórakoztatták magukat azzal, hogy hógolyókkal dobálták a futballistákat.

Dzsudzsák Balázs a kezdőcsapatban kapott helyet a hazaiaknál, aktívan is játszott az első félidőben, a Dinamo leginkább a magyar középpályás oldalán próbálkozott a támadásokkal. A félidő közepén Kokorin találta el a kapufát, nagy hazai helyzet maradt ki.

A 30. percben aztán a Szpartak szerzett vezetést, Emenike közelről talált a házigazda kapujába. Nem sokkal később Emenike majdnem duplázott egy szöglet után, fejesét Dzsudzsák a gólvonalról mentette.

A szünet előtt Samedov révén sikerült egyenlítenie a Dinamónak, 1-1-nél vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulás után inkább a hazaiak futballoztak fölényben, gólt azonban nem szereztek. A Szpartak viszont visszavette a vezetést, egy beívelés után Noboa öngólt fejelt.

Dzsudzsákot lecserélték a 74. percben, csapata pedig a hajrában újabb gólt kapott, a Szpartak Moszkva így 3-1-re nyert a Dinamo vendégeként, a két csapat pedig helyet cserélt a negyedik és ötödik pozícióban a tabellán.

A mérkőzés góljai:

Pályára lépett a Zenit Szentpétervár is vasárnap, a listavezető alakulat Huszti Szabolccsal a kezdőcsapatban fogadta a Rubin Kazany együttesét. A hazaiak a 36. percben szereztek vezetést, miután egy váratlanul gyorsan elvégzett szabadrúgás után Huszti nem hibázott ziccerben.

Huszti találata:

A magyar középpályás találata végül egy pontot ért, a vendégek a második félidőben egyenlítettek, így 1-1 lett a végeredmény. Husztit a 73. percben lecserélték.

Eredmények – orosz bajnokság, felsőházi rájátszás, 6. forduló
Dinamo Moszkva-Szpartak Moszkva 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Samedov (45.) illetve Emenike (30.), Noboa (öngól – 70.), Ari (94.)
Zenit Szentpétervár-Rubin Kazany 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Huszti (36.) illetve Valdez (58.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik