Foci

Bobál Gergely brillírozott, kiütéses magyar győzelem

Legyőzte Wales csapatát az U17-es magyar futballválogatott az Eb-selejtezőcsoport második találkozóján Telkiben. Bobál Gergely triplázott.

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott pénteken Belgium ellen kezdte meg a kvalifikációs tornát, és ugyan a találkozó nagy részét emberelőnyben játszották a mieink, végül csak 2-2-es döntetlenre futotta. Ennek tudatában szeretett volna javítani Pisont István alakulata a vasárnapi Wales elleni összecsapáson.

Már a meccs elején nagy nyomást helyeztek a fiúk ellenfelükre, s a 8. percben Bobál Gergely góljával meg is szerezték a vezetést. Ezt a 23. percben Berecz, Bobál Gergely és Vida összjátéka után utóbbi növelte. A szünetre 2-0-s vezetéssel vonulhattak a magyarok.

A második játékrész 5. percében ugyan Lloyd Jones szépíteni tudott, de egy percre rá Medgyes találatával ismét visszaállt a kétgólos differencia. A 60. percben ismét Medgyes próbálkozott, lövését az ellenfél hálóőre hárította, de Bobál Gergely a kipattanóból másodszorra is bevette az ellenfél kapuját. A támadó ezután sem állt le, Farkas passza után a 69. percben harmadik gólját is megszerezte, ezzel 5-1-re módosítva az eredményt.

A meccs hátralévő részében nem változott az állás, a magyar válogatott ezúttal 5-1-es győzelmével begyűjtötte a három pontot.

A csoport másik meccsén a belgák 1-0-ra verték az oroszokat.

Eredmény – U17, Eb-selejtezős elitkör
Magyarország-Wales 5-1

A csoport állása:

1. Magyarország U17 – 4 pont
2. Belgium U17 – 4 pont
3. Oroszország U17 – 3 pont
4. Wales U17 – 0 pont

Az utolsó fordulót szerdán rendezik, ahol Magyarország Oroszországgal, míg Wales Belgiummal játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik