Foci

A hajrában kapott ki a Ferencváros

A labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában a Haladás hazai pályán 2-1-re verte az FTC csapatát.

Jó hangulat várta a csapatokat Szombathelyen, a két együttes között a forduló előtt mindössze egy pont volt a különbség, így kiélezett mérkőzésre volt kilátás.

A találkozó elején egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, túlságosan veszélyes helyzetek sem akadtak a meccsen. Az első félóra végén viszont hatalmas gólszerzési lehetőség adódott a Haladás előtt, miután Keneseit akasztották a büntetőterületen belül, Kassai Viktor játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt maga a sértett végezte el, ám Jova kivédte a gyenge próbálkozást, maradt a 0-0.

Pillanatokkal később Kenesei szabadrúgásból veszélyeztetett, lövése a kapufát találta el. Az első félidő végén aktívabb volt a Haladás, a szünet előtt pedig ismét Kenesei előtt adódott lehetőség, de Radó passza után ziccerben nem talált kaput.

A kihagyott hazai lehetőségek után a második félidőben a Ferencváros szerzett vezetést, miután a leshatáron kilépő Pölöskey középre passzolt, a bevetődő Kulcsár lövése pedig a keresztlécről a gólvonal mögé pattant (0-1).

A Haladás ezután próbált egyenlíteni, de sokáig semmi sem jött össze Artner Tamás csapatának. Kenesei és Jova találkozása után a vehemensebb hazai szurkolók reklamálhattak újabb tizenegyest, ekkor azonban nem ítélt büntetőt a játékvezető. Aztán Kenesei szabadrúgása ismét a kapufát találta el, a rendes játékidő utolsó tíz percére fordulva Oross fejesénél Jova védett bravúrral.

A 82. percben egy fejes után Jovanovic tisztázott, a visszajátszásokon viszont jól látszott, hogy csak a gólvonal mögül tudta kirúgni a labdát a ferencvárosi játékos. A bírónak azonban nincs videója, nem ítélt gólt.

A hajrában aztán Radó harcolt ki újabb hazai büntetőt, ezt pedig már Kenesei nem hibázta el (1-1). Megvolt az egyenlítés, de itt még nem volt vége a találkozónak, a 92. percben Oross passza után Kenesei passzolt az üres kapuba, a Haladás így a hajrában fordított, és mozgalmas meccsen 2-1-re legyőzte a Ferencvárost.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló
Haladás Sopron Bank-Ferencváros 2-1 (0-0)
Szombathely, 8000 néző. Vezette: Kassai
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Devecseri (Oross, 76.) – Nagy G. (Kulcsár K., 67.), Iszlai – Nagy D., Radó, Halmosi – Kenesei. Vezetőedző: Artner Tamás
Ferencváros: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovic, Busai, Lisztes, Józsi (Sváb, 88.), Junior – Kulcsár D. (Abdi, 74.), Pölöskey. Vezetőedző: Détári Lajos
Gólszerzők: Kenesei (85., 92., előbbit 11-esből), illetve Kulcsár D. (56.)
Sárga lap:
Nagy G. (20.), Kulcsár K. (88.), illetve Grúz (33.), Kulcsár D. (56.), Pölöskey (78.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik