Foci

Ronaldo duplázott, ötöt szórt a Real

A Real Madrid hazai pályán fölényes, 5-1-es győzelmet aratott a Real Sociedad ellen. Ronaldo és Benzema is két gólt lőtt.

A Málaga és a Villarreal elleni pontvesztés után hatpontosra csökkent a listavezető Real Madrid előnye a Barcelonával szemben, ráadásul a királyi gárda annak tudatában léphetett pályára szombaton este a Real Sociedad ellen, hogy nagy riválisuk a Mallorca idegenbeli legyőzésével legalább ideiglenesen tovább faragott a hátrányból.

Ezúttal azonban hamar jelezte José Mourinho csapata, hogy nem fér bele a pontvesztés, Higuaín már az 5. percben kilőtte a bal sarkot, megszerezve a vezetést a Real Madridnak.

Cristiano Ronaldo aktívan futballozott, és bő félóra elteltével Kaká passza után megszerezte 100. bajnoki gólját a Realban.

Az első félidő végén mindkét oldalon született egy-egy találat, előbb Benzema alakította szép góllal 3-0-ra az eredményt, majd Xabi Prieto szépített.

Félidőben így 3-1-re vezetett a fővárosi alakulat, majd a szünet után bő tíz perc alatt előbb Benzema, majd Ronaldo is másodszor volt eredményes a meccsen. A portugál klasszis 56. percben szerzett gólja után az eredmény már nem változott, a Real Madrid 5-1-re verte hazai pályán a Sociedadot. A listavezető királyiak előnye hat pont a Barcelonával szemben.

Magabiztosan nyert a Real Madrid:

Eredmény – Primera División, 29. forduló
Real Madrid-Real Sociedad 5-1 (3-1)
Gólszerzők: Higuain (6.), Ronaldo (32., 56.), Benzema (40., 49.), illetve Ramos (42., öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik