Foci

Pontosztozkodás a londoni derbin

Az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Chelsea hazai pályán gólnélküli döntetlent ért el a Tottenham ellen.

A mérkőzést megelőzően a házigazdák az ötödik, míg a vendégek öt ponttal többet gyűjtve a negyedik helyen álltak a bajnoki tabellán.

A presztízsmeccs első félidejében egyik csapat sem erőltette meg túlságosan magát, biztonsági játék zajlott a pályán. Az egyetlen igazi helyzetet ekkor a Spurs alakította ki a játékrész ráadásában, ám Van der Vaart kihagyta az őrjítő ziccert.

A második játékrészben a Kékek átvették az irányítást. A 73. percben Mata szabadrúgását követően a kapufán csattant a labda, s a kipattanót sem sikerült értékesíteni Roberto Di Matteo fiainak.

A 80. minutumban közel jártak a gólhoz a vendégek, Adebayor hagyta ki a meccs helyzetét: egy indítást követően eltolta a bőrt Cech mellett, majd az üres kapu felé gurított, ám a visszasprintelő Cahill bravúrral mentett szögletre. A sarokrúgást követően Bale üresen fejelhetett, ám bólintása csak a keresztlécet találta el.

A londoni rangadón így gólnélküli döntetlen született, ezzel a Chelsea pontszámban nem tudott közelebb férkőzni a BL-indulást jelentő negyedik pozícióhoz.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – Premier League, 30. forduló
Chelsea-Tottenham Hotspur 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik