Foci

A Vidi elvitte a három pontot Pécsről

A labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában a Videoton 3-1-es győzelmet aratott a Pécs otthonában.

A Videoton múlt héten vasárnap otthon vesztett bajnoki rangadót a Debrecen ellen, Paulo Sousa csapatára pedig szombaton sem várt könnyű feladat, hiszen az ötödik helyen álló Pécs otthonában vizitáltak.

Nem kellett azonban sokat várni a vendégek első góljára, a 12. percben egy beívelt szabadrúgás után Nikolics lőtt közelről a kapu közepébe (0-1).

A fehérváriak a vezetés megszerzése után őrízték az előnyüket, a Pécs nem tudott igazán komoly gólhelyzeteket kialakítani a címvédő kapuja előtt. Az első félidő vége előtt aztán újabb gólt szerzett a Vidi: Sándor indította Nikolicsot, a visszasarkazott labdát pedig Gyurcsó a jobb alsó sarokba helyezte (0-2).

Az 55. percben Markovic beadását elvétették a védők, az érkező Andorka pedig megszerezte a Pécs szépítő találatát (1-2). Kisvártatva egy kontra végén Gyurcsó került ziccerbe a pécsi kapu előtt, de Dibusz nagyot védett.

A vendégek harmadik gólja aztán mégis megérkezett, Markovic a büntetőterületen belül rántotta le Brachit, a megítélt tizenegyest pedig Nikolics küldte a gólvonal mögé (1-3).

Nem tudott visszakapaszkodni a baranyai alakulat, a Videoton idegenben 3-1-re nyert, ezzel megerősítette harmadik helyét a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló
PMFC-Matias – Videoton FC 1-3 (0-2)
Pécs, 3800 néző. Vezette: Bognár
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Causis, Goia, Markovic – Nagy O.(Okoronkwo a szünetben), Regedei (Paracki 65.), Lantos, Demjén (Fröhlich 76.) – Horváth Zs., Andorka. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Videoton: Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Hector – Kovács I. (Tóth B. 63.), Mitrovic, Sándor Gy. (Peric 81.) – Gyurcsó (Oliveira 69.), Nikolics, Brandao. Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Andorka (55.), illetve Nikolics (12., 68.), Gyurcsó (40.)
Sárga lap: Demjén (52.), Markovic (68.), Lantos (71.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik