Foci

A Diósgyőr legyűrte az Újpestet

A labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában a Diósgyőr hazai pályán 1-0-ra nyert az Újpest ellen.

Nagyszerű hangulat várta a csapatokat Diósgyőrben, ahová a tabella második felében tanyázó Újpest látogatott a labdarúgó NB I. 21. fordulójában. A találkozót Egervári Sándor szövetségi kapitány is a helyszínen tekintette meg.

A vendégek Rajczi fejesével hamar veszélyeztettek, de a házigazdának is akadtak veszélyes próbálkozásai. Az első félidőben végül nem született gól, a szünet előtt Kabát veszélyeztetett egy távoli lövéssel, a hazai kapufát is elcsípte a labda.

A második félidő elején továbbra is Kabát volt veszélyes a vendégektől, először egy szabadrúgását kellett Radosnak kiütnie, majd ziccerben találta magát az újpesti támadó, de nem tudott élni a lehetőséggel.

A másik oldalon Nagy Tamás fejesét bravúrral védte Balajcza, a 75. percben azonban már tehetetlen volt a lila-fehérek hálóőre, miután egy szép támadás végén a spanyol Fernando a bal sarokba lőtt.

Az vendégcsapat a hátralévő időben nem tudott egyenlíteni, a DVTK 1-0-ra nyert, ezzel az ötödik helyen áll a bajnokságban. Az Újpest a tizenkettedik, mindössze két pont az előnyük a már kiesőhelyen álló Pápával szemben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-0 (0-0)
Miskolc, 9000 néző, v.: Solymosi
DVTK: Rados – Vági, Gal, Nagy T., Gohér – Sekour – Gallardo (Arze, a szünetben), Fernando (Abdouraman, 85.), Luque (Dobos, 89.) – Tisza, Seydi. vezetőedző: Benczés Miklós
Újpest: Balajcza – Kiss Z., Litauszki, Mihajlovic, Fodor M. – Simon K. (Lázár, 65.), Proesmans (Eninful, 42.), Vasiljevic, Remili (Barczi, 81.) – Rajczi, Kabát. Vezetőedző: Zoran Spisljak
Gólszerző: Fernando (76.)
Sárga lap: Vági (25.), illetve Vasiljevic (43.), Lázár (68.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik