Foci

A Bolton Muambáért is küzdött

A labdarúgó Premier Leaugue 30. fordulójának egyik főszereplője a tragikus hét után győztes meccset játszó Bolton Wanderers volt.

Fabrice Muamba múlt szombati szívrohamától és a játékos azóta tartó küzdelmétől volt hangos a héten a világsajtó, a Bogdán Ádámmal felálló Bolton Wanderers érte játszott a Blackburn Rovers elleni hazai kiesési rangadón.

A hazaiakat Muambának szóló szurkolói koreográfia fogadta, a feltüzelt Wanderers még az első félidőben David Wheater duplájával hét perc alatt szinte eldöntötte a mérkőzést, a Rovers erejéből csak a szépítésre futotta.

David Wheater góljai döntöttek:

Mivel a dobogóért harcoló klubok közül a Chelsea ikszelt a Tottenham csapatával, az Arsenalnak módja nyílt rá, hogy lélegzetvételnyi előnyhöz jusson. A londoniak éltek is a lehetőséggel, három gólt rúgtak az Aston Villának, a vendégek erre csak öt sárga lappal tudtak válaszolni. Az Arsenal három ponttal előzi meg a negyedik Hotspurs-t, a Chelsea-val szemben pedig nyolc pont Wengerék előnye.

Buzsáky Ákos a meccs hajrájában állt be az 55. perctől emberhátrányban játszó Queens Park Rangersbe, de nem tudott érdemben változtatni csapata helyzetén, 3-1-re kikaptak a Sunderlandtól. A Liverpool kínos vereséget szenvedett hazai pályán a Wigantól.

Eredmények – Premier League, 30. forduló

Bolton Wanderers-Blackburn Rovers 2 -1 (2-0)
Gólszerzők: Wheater (28., 35.), illetve Nzonzi (56.)

Arsenal-Aston Villa 3 -0 (2-0)
Gólszerzők: Gibbs (16.), Walcott (25.), Arteta (93.)

Liverpool-Wigan 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Suárez (48.), illetve Maloney (30.,11-esből), Caldwell (63.)

Norwich-Wolverhampton 2 -1 (2-1)
Gólszerzők: Holt (26., 45., utóbbit 11-esből, illetve Jarvis (25.)

Sunderland-Queens Park Rangers 3-1(1-0)
Gólszerzők: Bendtner (41.), McClean (70.), Sessegnon (76.), illetve Taiwo (79.)
Piros lap: D. Cissé (55.)

Swansea City-Everton 0-2 (0-0)
Gólszerzők: (Baines 59., Jelavic 76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik