Foci

A Bayern nyert, Szalaiék zakóztak

A német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Bayern München otthon győzte le 2-1-re a Hannovert, a Mainz viszont kikapott hazai pályán.

A Bayern München az elmúlt időszakban előszeretettel szórta meg ellenfeleit, a gólparádé azonban a Hannover ellen elmaradt, a győzelem viszont nem.

A hazai pályán játszó bajorok vezető találatára a 36. percig kellett várni. Ekkor Ribéry passza után Robben gyönyörű mozdulattal, sarokkal továbbított Kroos felé, aki okosan emelte át a kifutó kapust. Szép góllal vezetett a Bayern, de a nemzetközi kupás helyezések eléréséért küzdő Hannover előtt is akadt gólszerzési lehetőség, ám Neuer kapus labdavesztését sem tudták kihasználni.

A második félidő közepén aztán megduplázta előnyét Jupp Heynckes alakulata, Gomez lőtt egy csel után a jobb alsó sarokba. Nem sokkal később Ya Konan szépített, a vendégek pedig az egyenlítésről sem tettek le, de ezután már nem változott az eredmény.

A Bayern München 2-1-re nyert, így két pontra megközelítette a vasárnap a Köln otthonában pályára lépő, listavezető Dortmundot.

A Bayern újabb győzelme:

Eközben a Mainz hazai pályán Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban próbálta legyűrni a Hertha együttesét, ez azonban nem sikerült. A vendég berliniek az első félidő végén szereztek vezetést, majd a második játékrész elején növelték előnyüket.

Choupo-Moting révén szépített a Mainz, majd a hazaiakhoz Stieber Zoltán is beállt, de az egyenlítés nem jött össze a két magyar légióst is pályán tudó együttesnek. Sőt, a vendégek újabb gólt szereztek, ezzel Otto Rehhagel alakulata 3-1-re nyert idegenben. Szalai végigjátszotta az összecsapást.

A forduló előtt a tabella harmadik helyén álló Mönchengladbach is kikapott saját közönsége előtt, a Hoffenheim hátrányból fordítva nyert ellenük. A Werder Bremen 1-1-es döntetlent játszott a bennmaradásért harcoló, vendég Augsburggal, a Freiburg pedig alsóházi rangadón verte a sereghajtó Kaiserslautern együttesét.

A szombaton kora este lejátszott találkozón a Schalke hazai pályán Huntelaar duplájával 2-0-ra verte a Leverkusen együttesét, ezzel a Mönchengladbachot megelőzve a dobogó legalsó fokára ugrott.

Eredmények – Bundesliga, 27. forduló
Bayern München-HSV Hannover 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Kroos (36.), Gomez (68.), illetve Ya Konan (74.)
Freiburg-Kaiserslautern 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Guédé (8.), Makiadi (14.)
FSV Mainz 05-Hertha BSC 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Choupo-Moting (58.), illetve Ben-Hatira (41.), Ramos (52., 69.)
Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Reus (38.), illetve Firmino (77.), Vukcevic (79.)
Werder Bremen-Augsburg 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Füllkrug (61.), illetve Verhaegh (92.)
Schalke 04-Bayer Leverkusen 2-0 (1-0)
Gólszerző: Huntelaar (18., 86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik