Foci

A Debrecen veri a Juventust is

Európa leghosszabb veretlenségi sorozatát tudhatja magáénak a Debrecen labdarúgócsapata.

Legalábbis a most még futó bajnokságok veretlen csapatait és azok tétmeccseit megvizsgálva azt az eredményt kaptuk, hogy a 2011-12-es szezonban a Loki játszotta a legtöbb olyan mérkőzést, amelyen nem szenvedett vereséget.

Kondás Elemér csapata 35 meccs óta nem kapott ki, a bajnokságban 20, a Magyar Kupában 7, a Ligakupában 8 veretlenül megvívott találkozó áll mögötte. Ennél egyetlen európai csapat sem magabiztosabb, ami nem azt jelenti, hogy nincs több veretlen gárda.

Ott van például a Juventus, amely a leghosszabb bajnoki veretlenséggel bír, de csak azért, mert ott már a 28. fordulóban járnak (14 győzelem és 14 döntetlen). Mellette a kupában négy meccsen van túl (így az összeredmény 32 meccs), veretlenül, pontosabban itt megállhatunk egy szóra.

Egyes statisztikák ugyanis a hosszabbítást hozó eredményt adott esetben vereségként értelmezik (a Milan 2-1-re bukta el az első elődöntőt a Juve ellen, míg kedden a torinóiak ugyanilyen arányban kaptak ki, így következhetett a hosszabbítás, amelyen végül Vucinic betalált, így lett 2-2).

Az ukrán Dinamo Kijev 23 bajnoki és két kupameccsen maradt veretlen mindezidáig. A moldovai Sheriff Tiraspol szurkolói sem mentek még hazai szomorúan, hiszen 21 bajnoki és egy kupameccsen maradt legyőzhetetlen az együttes.

A macedón Vardar Skopje a Lokihoz hasonlóan 20 bajnokin nem kapott ki, de a kupában novemberben egy alkalommal megbotlott, így a négy győzelem mellett egy vereség elcsúfítja a mérleget, a 11 Oktomvri nevű csapatnak „hála”.

Megkérdeztük Kondás Elemér vezetőedzőt, vajon meddig tarthat még ki a remek sorozat?

“Nem tudhatjuk, mi nem készülünk a vereségre, jön az majd magától, legalábbis Ilovszky Rudi bácsi így vélte, és magam is osztom a gondolatát. Nem foglalkozunk a statisztikákkal, mindig a következő mérkőzésre készülünk. Onnantól, hogy kielemezzük az előző találkozót, az már történelemmé válik. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból” – mondta a Loki vezetőedzője.

Hogy melyik sorozatban törhet meg a jég, nagy kérdés, hiszen a bajnokságon túl a Ligakupában és a Magyar Kupában is áll még a csapat:

“Ha azt mondom, hogy három hét múlva kikapunk, mindenki arra vár majd. Persze így is sokan szeretnék már, ha vesztesen hagynánk el a játékteret. Győzni szeretnénk a hétvégén a Pápa ellen, persze mindenki azt mondja, ez egy könnyű meccs lesz. Nem lesz az. Az Újpest ellen minimális előnyt szereztünk a kupában, de Újpesten is nyerni szeretnénk, mint ahogy Kecskeméten is a Ligakupában, még akkor is, ha a KTE egy nagyon jó csapat” – utalt a jövő mérkőzéseire Kondás Elemér.

Veretlenségi sorozatok Európában
35 meccs:
Debreceni VSC (magyar, 20 bajnoki, 7 kupa-, 8 Ligakupa-találkozó)
32 meccs:
Juventus (olasz, 28 bajnoki, 4 kupameccs)
22 meccs:
Sheriff Tiraspol (moldovai, 21 bajnoki, 1 kupameccs)
20 meccs:
Vardar Skopje (macedón, 20 bajnoki találkozó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik