Foci

Pintérék emberhátrányban verték a Valenciát

A Zaragoza Pintér Ádámmal a soraiban idegenben aratott 2-1-es, bravúros sikert a Valencia ellen a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Nehéz mérkőzés várt a sereghajtó Zaragozára a Primera División 29. fordulójában, hiszen Pintér Ádám együttese a pontvadászat harmadik helyén álló Valencia otthonába látogatott.

A magyar játékos a kezdőcsapatban kapott helyet a vendégeknél, akik már a 9. percben hátrányba kerültek, miután Soldado passza után Pablo Hernández talált a kapuba. A Zaragoza ráadásul már a 20. percben megfogyatkozott, miután Álvarezt kiállította a játékvezető.

Ekkor úgy tűnt, hogy szinte reménytelen a Zaragoza helyzete, de nem adták fel a vendégek, és Apono tizenegyesével még az első félidőben egyenlítettek.

A Valencia jóval többet birtokolta a labdát a meccsen, de gólt szerezni nem tudtak. A 76. percben aztán jött a hidegzuhany a hazaiak nyakába, miután Apono újabb góljával tíz emberrel fordította meg a meccset a sereghajtó. A végén Zuculini megkapta a második sárga lapját, a Zaragoza kilenc emberrel fejezte be a meccset, de sikerült megőrizniük az előnyüket, és 2-1-re nyertek a Valencia vendégeként.

Pintér Ádám végig a pályán volt, csapata továbbra is sereghajtó, a még bennmaradást jelentő helyen tanyázó Villarreallal szemben öt pont a hátrányuk.

Eközben az Atlético Madrid Falcao duplájának köszönhetően hazai pályán győzte le 2-1-re az Athletic Bilbaót, a negyedik helyen álló Levante 3-1-re diadalmaskodott a Real Sociedad vendégeként, míg a Mallorca szintén idegenben nyert az utolsó előtti Sporting Gijón ellen.

Eredmények – Primera División, 29. forduló
Valencia-Real Zaragoza 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Hernández (9.), illetve Apono (30., 11-esből, 77.)
Kiállítva: Álvarez (21., Zaragoza), Zuculini (89., Zaragoza)
Atlético Madrid-Athletic Bilbao 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Falcao (50., 73.), illetve Martinez (90+1.)
Real Sociedad-Levante 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Vela (6.), illetve Barkero (11., 11-esből), Kone (45.), Torres (90+3.)
Kiállítva: Elustondo (57., Real Sociedad)
Sporting Gijon-Real Mallorca 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Colunga (38.), Botia (66.) illetve Nunes (30.), Orfila (46., öngól), Jimenez (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik