Foci

Bogdánék szombaton már játszanak

Fabrice Muamba állapotának javulására tekintettel a Bolton Wanderers labdarúgócsapata úgy döntött, hogy szombaton pályára lép a Blackburn ellen.

Bogdán Ádám csapattársának szombaton, a labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjében megállt a szíve a pályán, s azóta egy londoni klinikán kezelik. A csapat ezek után a keddi bajnokiját lemondta és egészen mostanáig azt sem lehetett tudni, hogy az eset után félbeszakított Tottenham elleni FA Kupa-meccset lejátsszák-e.

Szerdán azonban Owen Coyle vezetőedző azt is bejelentette, hogy nem lépnek vissza a sorozattól, délutánra pedig a két csapat abban állapodott meg, hogy március 27-én játsszák le a találkozót. “Fabrice édesapja és mennyasszonya is azt szeretné, ha visszatérnénk a pályára” – mondta a tréner, aki szerdán tartott először edzést együttesének a tragédia óta, eddig ugyanis szinte minden percét Muamba betegágyánál töltötte. A Bolton szombaton hazai pályán játszik a Blackburn ellen a Premier League 30. fordulójában.


Fabrice Muamba
, az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a szombati mérkőzés 41. percében, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem ért hozzá. A bíró megállította a játékot, Muambát pedig percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon levitték.

Howard Webb játékvezető minden futballistát beküldött az öltözőbe, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A 23 éves középpályásnak sokáig kritikus volt az állapota, hétfőn azonban már azt közölték, hogy jobban lett, önállóan lélegzik, és a szíve is mindenfajta segítség nélkül ver. Azóta folyamatosan javul az állapota.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik