Foci

Az utolsó utáni pillanatban lett döntős a Dortmund

A német labdarúgó-bajnokságot vezető Borussia Dortmund egy 121. percben lőtt góllal győzte le a Greuther Fürth együttesét a Német Kupa elődöntőjében.

Érdekes összecsapásnak ígérkezett a két csapat találkozója, ugyanis az élvonal éllovasa látogatott a Bundesliga 2 első helyezettjéhez. Az első felvonás elején a hazai pályán játszó Fürth nem adta könnyen magát, azonban a jobb erőkből álló vendégek irányították a játékot, a 31. percben a vezetést is megszerezhették volna, Kagawa azonban a kapu fölé fejelt ígéretes helyzetből.

Fordulás után a hazaiak ismét jól indítottak, ám a vendégek kapujára nem jelentettek veszélyt. Nem úgy a BVB, amely előbb Grosskreutz fejesével, majd Kagawa lövésével került gólhelyzetbe, ám egyik alkalommal sem járt sikerrel.

A rendes játékidő nem hozta meg a döntést, következhetett a hosszabbítás, melyben az ember meg nem tudta volna mondani, hogy osztálykülönbség van a két érintett között, annyira partiban volt a Fürth. Már mindenki, így Michael Busken, a hazaiak trénere is a büntetőpárbajra várt, be is hozta Frejzic kapust a tizenegyesekre. Végül aztán már a ráadásban eldőlt a továbbjutás, Gündogan a kapufa (és Frejzic kapus hátának) segítségével az alsó sarokba lőtt a 121. percben, a Dortmund így kiharcolta a részvételt a Német Kupa döntőjében.

A találkozó legfontosabb pillanatai:

Az ellenfél a Borussia Mönchengladbach vagy a Bayern München lehet, a csapatok szerda este döntik el, ki lesz a másik finalista.

Eredmény – Német Kupa, elődöntő
Greuther Fürth – Borussia Dortmund 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerző: Gündogan (121.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik