Foci

Messi zseniális, győzött a Barcelona

A Barca 5-3-ra verte a Granadát a spanyol labdarúgó-bajnokságban, Lionel Messi a tétmeccseket tekintve a katalánok leggólerősebb játékosa lett.

Keresve sem találhatott volna a Barcelona és Lionel Messi jobb partnert kettejük legújabb rekordjának megdöntésére – a Granada volt a szenvedő fél.

Az argentin zseni eddig 231 alkalommal volt eredményes a Barcelonában tétmeccsen, ezzel egyetlen gólra került César Rodrigueztől, a csapat legendájától.

A Granada a spanyol bajnokság újonca, kiscsapat, amely az esélytelenek nyugalmával lépett pályára a Nou Campban. Már a negyedik percben hátrányba került, Messi fejelt vissza egy labdát Xavinak, aki azt a kapuba továbbította. Messi 13 perccel később bal oldalról talált be 12 méteres lövésével, ezzel beállította a rekordot.

De ha már ott volt a pályán, két góllal meg is döntötte azt: először a 67. percben a leshatárról kiugorva emelt a kapuba, majd a 86. percben nagyon éles szögből pöccintette a kapu jobb sarkába a lasztit. Így Messi jelenleg 234 gólos a Barcelonában. (Az ötödik gólt Tello tekerte a kapuba.)

S hogy mi a találkozó további érdekessége? Hogy a meccs 2-2-re is állt. Először egy bal oldali beadásból fejelt a kapuba Mainz az 55. percben, majd Dani Alves teperte le a granadai támadót, amiért büntetőt kapott a vendégcsapat. Még egyet kapott a 89. percben, történetesen ezt is Dani Alves “harcolta ki”, kezeihez ért a beadás.

Így a brazil védő már az öltözőben ünnepelhette Lionel Messit, a 2000-es évek Barcelonájának legnagyobb klasszisát, a Granada pedig annak örülhetett, hogy három gólt rúgott a Barcának, köztük két 11-es gólt.

A találkozó nyolc gólja:

Eredmény – spanyol bajnokság
Barcelona – Granada 5-3 (2-0)
gólszerzők: Xavi (4.), Messi (17., 67., 86.), Tello (82.), illetve Mainz (55.), Siqueira (62., 89., mindkettőt 11-esből)
piros lap: Dani Alves (89.)
Osasauna – Getafe 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik