Foci

Romário: nem foci vb lesz 2014-ben, hanem rablás

Romário, a brazilok világbajnok csatára politikusként tengődik Brazíliában és bőszen ostorozza a FIFA-t és országa vezetőit.

A brazil világbajnoki előkészületek egyik legnagyobb kritikusa a “brazil történelem legnagyobb rablásának” nevezte a 2014-es világversenyt.

A kongresszusi képviselő Romário Facebook-oldalán írta ezt, és folytatta a kemény hangú bírálatot.

“Ez az egész csak egy óriási színjáték, egy rablás, aminek a brazilok fogják meginni a levét. Figyeljék meg, hogy egyre rosszabbul fognak menni az előkészületek, a költségek az egekben lesznek” – mondta az egykori közönségkedvenc.

Romário szerint a brazil kormány megtéveszti az embereket, és a múlt héten a FIFA-val történt nagy kibékülés is csak egy átverés volt, amiben szerinte a 2014-es vb-t már most “minden idők legjobb tornájának” nevező Dilma Rousseff elnöknek vagy áldozatként vagy cinkosként része volt.

A vb-vel kapcsolatos brazil törvény előterjesztésén Romário szerint a legilletékesebb magas rangú poltikusok ott sem voltak. Rousseff asszony viszont minden korábban tett, de sok kritikát kapott kötelezettségvállalásra garanciát adott a FIFA-nak, például alkoholtartalmú italok árusítására a stadionokban, ami miatt sokan tiltakoztak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik