Foci

Détári szerint a Honvéd nem akart focizni

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a játékvezető is tehet arról, hogy 0-0 lett a meccs vége.

Vasárnap két rangadót is rendeztek az OTP Bank Ligában. A fővárosban a Ferencváros a Budapest Honvédot fogadta, ám a találkozó nem sikerült túl látványosra, a végeredmény pedig 0-0 lett.

Supka Attila, a vendégek trénere szerint csapata rászolgált az egy pontra: „Tudtuk előre, hogy egy jól felkészített csapat ellen fogunk játszunk, úgy jöttünk ide, hogy pontot, pontokat fogunk szerezni. A Ferencvárost már a saját térfelén meg szerettük volna támadni, hogy ne tudják felépíteni a játékukat. Úgy érzem, hogy ez az első és a második félidőben is maximálisan sikerült, mert felépített akciójuk nem nagyon volt a mérkőzés folyamán, talán egy-kettő. Sajnos mi sem tudtunk építkezni, mert pont az a részünk, amelyiknek jól kellett volna funkcionálnia ezen a mérkőzésen nem sikerült jóra és ebből kifolyólag nem is tudtunk igazán olyan helyzetet kialakítani, ami alapján a magunk javára dönthettük volna el a mérkőzést. Azt hiszem a játék képe alapján az egy pontot megérdemeltük” – mondta Supka a sajtótájékoztatón.

Gól nem volt, csak küzdelem:

A hazaiak vezetőedzője, Détári Lajos füstölgött egy sort a mérkőzés után, és szerinte a játékvezető keze is benne volt abban, hogy csapata nem nyert: „A Kaposvár és a Paks után a Honvéd volt a harmadik csapat, amely nem futballozni jött ide. Ahhoz, hogy futball alakuljon ki kell két csapat. Itt az ellenfél egyértelműen beállt védekezni. Az mindent elmond, hogy Jova Leventének nem volt védeni valója. Somaliának és Pölöskeynek is volt két nagy helyzete, ezenfelül volt még egy nagy lehetőségünk. A második félidőben Somalia kiválása után nem tudtuk azt a játékot nyújtani, mint az elsőben és érthetetlen volt, hogy a játékosaim nem lőttek kapura. Nagyon sok olyan lehetőség volt, amikor távolról el lehetett volna vállalni. A mérkőzés végkimenetelében a játékvezető is benne volt. Gondolok itt Somalia súlyos sérülésére – hétfőn műteni kell. A kapus a tizenhatoson kívül fogja meg a labdát, nem látják. Beliczkyt az utolsó pillanatban lerántják, nem látják. A negyedik játékvezető kilencven percig csak velem foglalkozik. A világon mindegyik edző reklamál, hiszen nem hatvanas pulzussal játsszuk ezt a játékot. Összességében elveszítettünk két pontot.”

Eredmény – OTP Bank Liga
Ferencváros – Budapest Honvéd 0-0
Üllői út, 7000 néző, vezette: Szabó Zsolt
Ferencváros: Jova – Grúz, Balog, Klein, Sváb – Jovanovic (Beliczky 73.), Busai, Józsi , Abdi (Lisztes 56.) – Pölöskey, Somalia (Kulcsár 32.). Szakmai igazgató: Détári Lajos
Honvéd: Sánta – Lovric, Debreceni, Botis, Vidovic – Ceolin (Marshal, 75.), Hidi, Ivancsics, Tchami – Hadzic (Hajdú), Délczeg (Horváth, 87.). Vezetőedző: Supka Attila
Sárga lap: Botis (16.), Debreceni (28.), Tchami (74.)

Kora délután a listavezető Debrecen vendégszerepelt Székesfehérváron, a Loki pedig Mladen Bozovic kapitális hibájának köszönhetően győzte le a címvédő Videotont.

Kondás Elemér szerint a DVSC-nek a letámadás hozta meg a sikert: „Nehéz mérkőzésre számítottam, és ez be is következett. Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat otthonába látogatunk. Próbáltunk türelmesen, taktikusan játszani. Az első félidőben a hazaiakat segítette a szél, a második játékrészben viszont minket. Ekkor feljebb toltuk a védelmünket, próbáltunk agresszívan letámadni, és végül egy ilyen szituációból megszereztük a győztes gólt” – idézi a hajdúságiak trénerét a vidi.hu.

Óriási kapushiba döntötte el a rangadót:

Paulo Sousa, a Vidi vezetőedzője szerint csapata nem volt rosszabb a Lokinál: „Gratulálok a DVSC-nek! Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést. Több helyzetet is sikerült kialakítanunk a Debrecen kapuja előtt. Játékosaim nagy akarással és nagy lelkesedéssel játszottak. Ez a nagy akarás néha hibákat is eredményezett. Egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők a pályán. A második félidőben a DVSC zártabb játékra váltott, erre mi is taktikailag reagáltunk, ám pont ekkor kaptuk a gólt, ami mentálisan teljesen padlóra küldte a csapatot, és bizony időbe telt, mire ismét felpörögtünk. Ugyanakkor úgy vélem, semmivel sem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, ezért csak az eredmény miatt vagyok csalódott.”

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló
Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 8120 néző, vezeti: Iványi Zoltán
Videoton: Bozovic – Oliveira, Vinícius, Caneira, Szolnoki – Tóth, Mitrovic (Torghelle, 65.) – Gyurcsó (Kovács, 65.), Sándor (Peric, 86.), Walter Lee – Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa
Debrecen: Novakovic – Nagy, Simac, Mészáros, Korhut, Yannick (Ramos, 83.), Varga, Bouadla, Szakály, Bódi (Rezes, 63.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Coulibaly (64.)
Sárga lap: Gyurcsó (2.), F. Oliviera (13.), Tóth Balázs (28.), Torghelle (67.), illetve Novakovic (32.), Nagy (48.), Korhut (56.), Coulibaly (58.), Szakály (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik