Foci

Nagy kapusbaki után Loki-siker a Videoton otthonában

A labdarúgó OTP Bank Liga legnagyobb tavaszi rangadóján a Debrecen 1-0-ra győzött a Sóstói stadionban.

A Debrecen 1-0-ra győzött a bajnoki címvédő Videoton otthonában, ezzel egyik legnagyobb riválisával szemben 12 pontosra növelte előnyét.

Hatalmas várakozás előzte meg a mérkőzést, amelyet méltán nevezhettünk a tavas rangadójának: nem véletlen, hogy több mint 8000 néző látogatott ki a székesfehérvári stadionba.

A díszpáholyban ott volt Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója is.

Illusztris társaság a díszpáholyban (Fotó: MTI)

Mindkét csapat nagyon óvatosan játszott, ezzel együtt sok hibával. Igazán nagy helyzet tulajdonképpen nem alakult ki a mérkőzésen, apróbb próbálkozások akadtak.

A Videoton kapusa, Mladen Bozovic, aki Eb-pótselejtezőt játszott a montenegrói válogatottal, és aki nem kapott gólt Angliától sem, azonban eldöntötte a három pont sorsát.

A második félidő derekán helyzetbe hozta Adamo Coulibalyt, aki nem hibázott, és találatával meg is szerezte a győzelmet a stabilan védekező Debrecen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló
Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 8120 néző, vezeti: Iványi Zoltán
Videoton: Bozovic – Oliveira, Vinícius, Caneira, Szolnoki – Tóth, Mitrovic (Torghelle, 65.) – Gyurcsó (Kovács, 65.), Sándor (Peric, 86.), Walter Lee – Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa
Debrecen: Novakovic – Nagy, Simac, Mészáros, Korhut, Yannick (Ramos, 83.), Varga, Bouadla, Szakály, Bódi (Rezes, 63.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Coulibaly (64.)
Sárga lap: Gyurcsó (2.), F. Oliviera (13.), Tóth Balázs (28.), Torghelle (67.), illetve Novakovic (32.), Nagy (48.), Korhut (56.), Coulibaly (58.), Szakály (77.)


Az élő közvetítésünket az alábbiakban olvashatod.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

CSERE 90’
Debrecen
Boudla helyett Nikolic a Lokinál.

90. PERC: Elkeseredetten támad a Videoton.

87. PERC: Walter lőtt 15 méterről kapura, a labda elsuhant a bal kapufa mellett.

CSERE 86’
Videoton
Sándor helyett Peric a pályán.

84. PERC: Kovács István dobta fel magát a 16-oson belül, a rendkívül tehetséges srác ezen a napon inkább a színészi teljesítményével hívja fel magára a figyelmet.

84. PERC: Még egy mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Ligában, a Ferencváros a Honvédot fogadja 18 órától.

Íme Bozovic hibája és a Debrecen gólja:

CSERE 81’
DVSC
Ramos jött be Yannick helyére.

81. PERC: Sándor György lőtt 20 méterről, Torghelle beletette a lábát, de ha nem tette volna, kapura ment volna a lövés. Így nem ment.

80. PERC: Rezes szöglete után Varga fejelt kapura, alig mellé, a montenegrói válogatott kapus, Bozovic messze volt a labdától. Nagy helyzet volt.

SZÖGLET 80’
Debrecen
Bozovic mentett az első szöglet után.

78. PERC: Egyre idegesebbek a hazaiak, a saját térfelük közepéről passzoltak haza, szögletre…

SÁRGA LAP 77’
Szakály, Debrecen
Kovácsot öklelte fel.

77. PERC: Yannick lőtt éles szögből a kapura, Bozovic résen volt.

75. PERC: Negyedórája van a Videotonnak arra, hogy elérje, ne legyen 12 pont a két csapat között a forduló után.

73. PERC: Tóth Balázs adja fel a labdát a debreceni kapusnak.

Az NB II. Nyugati csoportjának rangadója már véget ért: MTK Hungária – Gyirmót 1-1!

68. PERC: Kovács István került a földre, de nem történt semmi, elesett a fiatal játékos. Az eset után Szakály és Torghelle szólalkozott össze.

SÁRGA LAP 67’
Torghelle, Videoton
Rezest buktatta fel.

65. PERC: Kettős cserével próbálja menteni a menthetőt Paulo Sousa.

CSERE 65’
Videoton
Gyurcsó helyett Kovács is bejön.
CSERE 65’
Videoton
Mitrovic helyett Torghelle a pályán.


64. PERC: Ritkán látott kapusbaki után szerzett vezetést a Debrecen. Egy hazaadást követően Bozovic kapus érthetetlenül cselezni kezdett, belebonyolódott, védőjéhez passzolt, de a labdára könnyedén lecsapott Coulibaly, aki laposan az üres kapuba lőtt. 0-1, vezet a DVSC!

GÓÓÓL 64’
Coulibaly
Elképesztő kapushiba után.
CSERE 63’
Debrecen
Bódi helyett Rezes

62. PERC: Szakály varázsolgatott a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, majd középre adott, ahol Bódi lőtt a kapu felé, de a védőkben elakadt a labda – szöglet következett, amibe senki nem ért bele.

60. PERC: Szép lövéssel jelentkezett a Loki, pontosabban Mészáros Norbert. Bozovicnak azért volt kellemetlen a lövés 26 méterről, mert éppen előtte pattant fel a kapu előtt. De mentett végül. A szabadrúgás mellesleg Mitrovic kezében lassult le – ez büntetőt ért volna…

SZABADRÚGÁS 60’
Debrecen
Mészáros szúrta rá kellemetlenül.

59. PERC: Sárga lapokban már nem állnak rosszul a csapatok, és ha tovább beszélgetnek feleslegesen, biztosan nem állunk meg hétnél.

SÁRGA LAP 58’
Coulibaly, Debrecen
Reklamált.

57. PERC: Korhut kezére ért a labda a 16-os csücskénél. A szabadrúgást Gyurcsó ívelte középre, a labdát kifejelték, majd Walter visszaívelését Novakovic ütötte messzire.

SÁRGA LAP 56’
Korhut, Debrecen
Kezezett.

49. PERC: Elég sok kapkodással indul a második félidő, sokat reklamálnak a játékosok, és nem becsülik meg a labdát, ha náluk van. Nem beszélve a pontrúgásokról. Gyurcsó pillanatok alatt elszórakozta a sarokrúgást.

SÁRGA LAP 48’
Nagy, Debrecen
Ütközött egy hazai játékossal.

46. PERC: A hivatalos nézőszám: 8120 néző.

KÖZÉPKEZDÉS 45’
Videoton
Elindult a második félidő.


Hamarosan folytatódik az OTP Bank Liga szuperrangadója.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+2. PERC: Tóth Balázs 22 méterről még megküldte Novakovicot, előtte Nikolics elől tisztáztak az utolsó pillanatban.

45. PERC: Két percet hosszabbít a játékvezető.

42. PERC: Azért az látszik, hogy túl nagy kockázatot nem vállal egyik csapat sem. Hiába, ha a Videoton nyer, már csak 6 pont lesz a Debrecen előnye, ellenkező esetben viszont 12 pontos is lehet a differencia a két csapat között a forduló után.

39. PERC: Kapkod a Loki: előbb Yannick vesztette el a labdát – nem először a meccsen -, majd Simac utolsó emberként elcsúszott. A hazaadást Novakovic fejjel mentette az oldalovonalon túlra.

37. PERC: Gyors Videoton-támadás futott a pályán, Gyurcsó beadása nem volt teljesen pontos, Walter Lee nem érte el, ellenben Nagy Zoltán igen, így lett szöglet a vége, amely aztán nem volt veszélyes.

SZÖGLET 37’
Videoton
Egy gyors kontra végén Nagy tisztázott.

34. PERC: Nikolicsot lökte fel Simac, a 29 méterről elvégzett beívelést Nikolics csúsztatta kapura, de nemcsak ő, hanem még négy Vidi-játékos is lesen állt.

32. PERC: Iványi játékvezető megunta, hogy a debreceniek kapusa folyamatosan lassan végzi el a kirúgásokat.

SÁRGA LAP 32’
Novakovic, DVSC
Időhúzásért.

31. PERC: Nem rossz a mérkőzés, hiszen változatos, a csapatok támadni próbálnak, igaz, ez nem mindig sikerül nekik. Gyurcsó a hazaiak legaktívabb játékosa, a vendégeknél Varga volt sokszor játékban.

SÁRGA LAP 28’
Tóth Balázs, Videoton
Lerántotta Vargát.
Ápolás 25’
Novakovic
Összefejelt Viniciusszal.

25. PERC: Nagyot védett Novakovic, amikor Mitrovic emelkedett magasra a hazai szöglet után.

23. PERC: Jó helyzetből kapott szabadrúgást a vendégcsapat, Bódi már esett, amikor belerőgtak a lábába. Boudla lőtte kapura a lasztit 18 méterről, alig ment mellé.

SZABADRÚGÁS 22’
Debrecen
Bódi lábát rúgták meg.

20. PERC: Nikolicsit vágták fel 20 méterre a vendégkaputól,a szabadrúgást Gyurcsó végezte el, remekül tekert, de a labda elhagyta a felsőléc fölött a játékteret.

SZABADRÚGÁS 19’
Videoton
Nikolicsot vágták fel, 20-ról jöhetett.

16. PERC: A Vidinél valamivel többet van a labda, de sok hibával játszanak a csapatok.

15. PERC:  A szögletet Gyurcsó végezte el, kétszer is beadhatott, de a védők felszabadítottak.

SZÖGLET 16’
Videoton
Nikolics beadását fejelték ki.

13. PERC: Yannick indult meg a hazai kapu felé, Oliviera lerántotta. A 17 méterről elvégzett szabadrúgást a DVSC túlbonyolította, kétszer is legurították egymásnak a játékosok, így a védők belevetődtek a gyenge lövésbe.

SÁRGA LAP 13’
Felipe Oliviera
Lerántotta Yannickot.

12. PERC: Varga József szerzett labdát jó ütemben a középpályán, kitolta Szakálynak, de hosszú volt a labdája. Az akcióban több volt.

11. PERC: A forduló eddigi mérkőzésein: Újpest-Kaposvár 3-1, KTE-Pécs 1-2, Pápa-Diósgyőr 1-2, Vasas-Győr 1-2, Zalaegerszeg-Haladás 1-1, Siófok-Paks 2-0.

LES 10’
Nikolics
Lesen állt a hazai támadó.

10. PERC: Coulibaly tőle szokatlan módon egy esernyőcsellel játszotta be magáta 16-oson belülre, de Szolnoki kipöckölte a labdát előle. A szöglet után Bozovic öklözte ki a labdát a mezőnybe.

SZÖGLET 10’
Debrecen
Szolnoki mentett Coulibaly elől.

9. PERC: Gyurcsó adta be a labdát jobb oldalról, a szögletzászló mellől, Nikolics fejesét Novakovic tolta szögletre. A korner után Caneira perdített a kapu mellé.

7. PERC: Sokkal aktívabban kezdett a hazai csapat, már a középpályán letámadják a debrecenieket.

SZÖGLET 5’
Videoton
Veszélytelen volt az első szöglet.

3. PERC: Gyurcsó kapott egy indítást, kicsit hosszan szöktette magát, majd Novakovic mellett elesett, de a debreceni kapus nem ért hozzá, Iványi játékvezető színészkedésért lapot adott neki.

SÁRGA LAP 2’
Gyurcsó Ádám, Videoton
Műesésért kapta.

2. PERC: A mérkőzést a helyszínen tekinti meg dr. Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, valamint Egervári Sándor szövetségi kapitány.

1. PERC: A vendégek kezdték a találkozót.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Debrecen
Elkezdődött a mérkőzés.

Remek az idő, erre aztán senki nem foghat semmit, egyedül a szél kicsit erősebb. A játékosokat Dawn-kóros gyermekek kísérték a pályára, majd a kezdés előtt lufikat eresztettek a magasba.

Már fél órával a meccs előtt mintegy 500 ember volt a lelátón. Közvetlenül a találkozó előtt ez a szám már inkább 8000-re becsülhető.

A kezdőcsapatokat elnézve megállapítható, hogy két poszton mindkét vezetőedző meglepetéssel rukkolt elő: Gyurcsó Ádám és Yannick szerepeltetése azt jelzi, a gyorsaságban bíznak a trénerek. Szolnoki Roland beállítása még inkább meglepő, a középpályás a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia növendéke. Elől nem Torghelle, hanem a mostanság csereként beálló és onnan gólt szerző Nikolics kezd.

Videoton: Bozovic – Oliveira, Vinícius, Caneira, Szolnoki – Tóth, Mitrovic – Gyurcsó, Sándor, Walter Lee – Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa

Debrecen: Novakovic – Nagy, Simac, Mészáros, Korhut, Yannick, Varga, Bouadla, Szakály, Bódi, Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.


Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Nagy várakozás előzi meg a Videoton és a Debrecen vasárnap délutáni csatáját, ami nem véletlen. A Loki eddig veretlen a bajnokságban, a Videoton pedig még nem kapott ki ebben az évben, legutóbb is csak novemberben, ráadásul remekül áll a kupában és a Ligakupában is – ellenfeléhez hasonlóan.

A Videoton az előző körben Diósgyőrben nyert 2-0-ra, míg a DVSC hazai pályán, az utolsó utáni pillanatban szerezte meg a győzelmet a Kecskemét ellenében.

Paulo Sousa csapatát sokan vádolták az elmúlt időszakban a légiósok szerepvállalása miatt, de az utóbbi idők eredményei kicsit elcsendesítették az ellene irányuló hangokat.

A Debrecen ugyanakkor mintha kicsit bizonytalanabbul haladna előre, a Kaposvár elleni MK-meccsen például csak 0-0-t játszott, és a somogyiak kihagytak egy 11-est is.

Torghelle Sándor szerint 110 százalékot kell nyújtania a Videotonnak, és az egyes játékosoknak meg kell nyerni az egyéni párharcokat ahhoz, hogy meglegyen csapata számára a három pont.

A Debrecen 9 ponttal vezeti a tabellát. Kondás Elemér elmondta, bár a Videoton otthon sorra hozza a meccseit, nyerni mennek Székesfehérvárra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik