Foci

Torres 1541 perc játék után újra betalált

A Chelsea 5-2-re győzte le a Leicester City együttesét azangol FA kupa negyeddöntőjében.

A vendégek megilletődötten léptek pályára vasárnap délután a Stamford Bridge-en. A másodosztályú gárda az első 25 percben jobbára ki sem tudta hozni a labdát saját térfeléről, ami hamar megbosszulta magát.

A 12. percben Cahill egy szöglet után juttatta előnyhöz a Kékeket, majd a 18. percben Kalou egy kontratámadás végén növelte azt. A Leicester a játékrész második felében észbe kapott, s komoly lehetőségekig is eljutott, ám szépíteni nem sikerült a félidő végéig.

A második 45 percet jobban kezdte a Leicester, helyzeteket alakítottak ki, gólt azonban a Chelsea ért el. A 67. minutumban Fernando Torres 2011 októbere, és több mint 24 óra játék után talált be újra tétmérkőzésen, ezzel háromgólosra növelve alakulata előnyét. A dologhoz hozzátartozik, hogy a spanyol támadó a mérkőzés korábbi szakaszában számos nagy lehetőséget puskázott el.

A 77. percben a vendégek becsületgólja is megszületett. Dyer lövése ugyan csak a kapufát talált el, a kipattanót Beckford a hálóba vágta.

A 85. percben Fernando Torres ismét villant. A spanyol támadó rögtön duplával törte meg hosszan tartó góltalanságát. Egy szögletet követően csúsztatott a hosszúba visszaállítva csapata háromgólos előnyét.

Három perccel később Marshall meglőtte a meccs legszebb, csapata második találatát: bő 25-ről tekert a jobb felsőbe.
A gólzáport Meireles zárta. A rendes játékidő legvégén egy gyors akciót követően Torres önzetlenül passzolt a portugál elé, aki góljával kialakította az 5-2-es végeredményt.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – angol FA Kupa
Chelsea – Leicester City 5-2
gólszerzők: Cahill (12.), Kalou (18.), Torres (67., 85.), Meireles (91.), illetve Beckford (77.), Marschall (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik