Foci

Sziporkázott a Manchester United

A Vörös Ördögök kiütéses győzelmet arattak a Wolverhampton Wanderers vendégeként a Premier League 29. fordulójában.

Az első néhány perc kiegyenlített játéka után megmutatkozott a két együttes közti játékkülönbség, a három vendéggól és a kiállítás miatt a Wolverhamptonnak már az első félidő végére semmi esélye sem maradt a pontszerzésre.

A United a 22. percben kezdte a gólgyártást. Jonny Evans egy szöglet után megszerezte pályafutása első manchesteri találatát, ezzel előnyhöz juttatva csapatát.

A 39. percben Zubar nehezítette meg a Farkasok dolgát: második sárga lapját követően mehetett zuhanyozni, a Wolves 10 játékossal folytatta a küzdelmet.

Az emberelőnyt Sir Alex Ferguson csapata már az első félidőben kihasználta. Előbb Valencia talált be 2 perccel a játékrész vége előtt, majd Welbeck is beköszöntött a ráadás perceiben. 3-0-s vendégvezetéssel zárult a félidő.

Nem lankadt Rooneyék figyelme a második periódusban sem. Hernandez előbb az 56., majd a 61. percben volt eredményes.

A találkozó hátralevő részében kontrára játszott az idegenbeli együttes, ám az életveszélyes akciókból nem sikerült újabb gólt szerezniük. Ettől függetlenül sima 5-0-s győzelemmel térhet haza a Wolverhampton otthonából a listavezető, ezzel átmenetileg négy ponttal vezet a Manchester City előtt.

A játéknap másik meccsén a hatodik helyen álló Newcastle a Norwichot fogadta a St. James’s Parkban. Az összecsapás egyetlen gólját Cissé szerezte a 11. percben, ezzel a Szarkák kettő pontra megközelítették az ötödik helyen álló Chelsea-t.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – Premier League
Wolverhampton – Manchester United 0-5 (0-3)
gólszerzők: Evans (21.), Valencia (43.),Welbeck (45.), Hernandez (56., 61.)
piros lap: Zubar (39.)
Newcastle United – Norwich City 1-0
gólszerző: Cissé (11.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik