Foci

Soldado triplája vetett végett a bilbaói álomvilágnak

A spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában értékes pontokat bukott el az Athletic Bilbao a Valencia ellen.

A Levante hazai környezetben játszott ki-ki meccset a Villareallal a Primera Division vasárnapi játéknapjának nyitó mérkőzésén.

A hajrában Marchena előbb a 89., majd a 90. percben kapott sárgalapot, így a vendégek hirtelen tíz emberre fogyatkoztak. A 93. percben Suarez szabadrúgását Lopez még a kapufára tolta, de a kipattanót Torres könyörtelenül bevágta. Ezzel a Levante ismét a negyedik helyen áll a Primera Divisionban, a Villarreal pedig borzasztó nagy bajban van, halad a kiesés felé.

A játéknap második mérkőzésén az Atletico Madrid vendégszerepelt Mallorca szigetén. A Mallorca két perc leforgása alatt döntötte el a rangadót. A 47. percben Godin öngóljával jutottak előnyhöz, a 49.-ben pedig Pereira duplázta meg a vezetést. Az 53. percben Ramis a 16-oson belül szándékosan ütött bele a labdába, amiért meg is kapta a megérdemelt piros lapját, és jöhetett a 11-es.

A büntetőt Falcao végezte el, ám a kapus eszén nem sikerült túljárnia. A későbbiekben a kolumbiai javított, így a madridiak még szépíteni tudtak, de az emberelőny adta lehetőség kihasználatlanul maradt, s pont nélkül tértek haza a fővárosba.

A forduló rangadóján az Athletic Bilbao a Valenciát látta vendégül. A Manchester United elleni hétközi Európa Liga-bravúr valószínűleg kivette a bilbaóiak erejét, hisz csúfos vereséget szenvedtek a bajnokság harmadik helyezettje ellen.

Soldado a 41., az 57. és a 85. percben is betalált, ezzel súlyos verést mérve a talán még félig a Vörös Ördögök elleni csodatételt élő Bilbaóra. Ugyan a 67. percben Iraola kiállításával emberhátrányba kerültek a házigazdák, a játék végső kimenetelében ez nem volt döntő fontosságú.

Eredmények – spanyol bajnokság
Levante – Villarreal 1-0
gólszerző: Suarez (90.)
piros lap: Marchena (90., Villarreal)
Mallorca – Atletico Madrid 2-1
gólszerzők: Godin (47., öngól), Pereira (49.), illetve Falcao (66.)
piros lap: Ramis (53., Mallorca)
Athletic Bilbao – Valencia 0-3
gólszerző: Soldado (41., 57., 85., 11-esből)
piros lap: Iraola (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik