Foci

Elődöntős a Liverpool az FA-kupában

A Vörösök különös nehézségek nélkül verték 2-1-re a Stoke Cityt az angol labdarúgó FA-kupában, így a négy közé kerültek.

A presztízsmeccs 23. percében Luis Suarez a semmiből szerzett vezetést a Liverpoolnak, amely egy trófeát már szerzett ebben az évben, hiszen elhódította a Ligakupát. Egy szép kényszerítő után lőtte ki a bal alsót az argentin.

Nem sokáig örülhetett azonban előnyének a hazai alakulat. Három percre rá egy sarokrúgást követően Peter Crouch az ötösről fejelt zavartalanul a kapuba. Egészen az 57. percig maradt a döntetlen, akkor Stuart Downing vitte be a sűrűbe a bőrgolyót, majd tüzelt a 16-oson belülről. A lövésnél a Stoke hálóőre esélytelennek bizonyult (2-1).

Ezt követően a vendégek görcsösen támadtak, de egyenlíteniük nem sikerült. A Pool ha tehette eldugta a labdát, olykor kontrákat is vezetett, ám több gól hazai oldalon sem született.

Kenny Dalglish fiai tehát ott vannak a legjobb négy között, s már csak egy mérkőzés választja el őket attól, hogy a Ligakupa-döntőt követően ismét a Wembleyben versengjenek egy trófeáért.

Ott van a négy között a Torres két góljával (is) győző Chelsea, míg a Tottenham-Bolton és az Everton-Sunderland párharcokban újrajátszás következik. Előbbi Fabrice Muamba szívrohama miatt félbeszakadt 1-1-es állásnál, utóbbi pedig 1-1-re végződött.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – angol FA-kupa
Liverpool – Stoke City 2-1
gólszerzők: Suarez (23.), Downing (57.), illetve Crouch (26.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik