Foci

Elkerülte egymást a két óriás az FA-kupában

Akár Chelsea-Liverpool mérkőzést is rendezhetnek az FA-kupa döntőjében a Wembley-stadionban. Addig még egy kört kell menniük a nagyoknak.

1988-ban az AFC Wimbledon 1-0-ra legyőzte a Liverpool csapatát az FA-kupa döntőjében. Ennek emlékére a vasárnapi FA-kupa sorsoláson Bobby Gould, az kiscsapat akkori menedzsere és John Scales, egykori Wimbledon-játékos segített az angol szövetség illetékeseinek.

A szombati negyeddöntőkben az Everton 1-1es döntetlent játszott a Sunderlanddel, így ott újrajátszásra lesz szükség, míg a Tottenham-Bolton találkozó a 41. percben félbeszakadt Patrice Muamba tragikus szívinfarktusa miatt.

Vasárnap a Chelsea könnyedén verte 5-2-re a Leicester Cityt, míg a Liverpool 2-1 arányban nyert hazai pályán a Stoke ellen. Ezzel a két óriás a papírformának megfelelően jutott a legjobb négy közé.

A sorsoláson aztán a két sztárcsapat elkerülte egymást, a még függőben lévő meccsek szereplőivel kerültek össze az elődöntőben. Csak a döntőben találkozhatnak majd.

Az elődöntőket április 14-én, szombaton, és április 15-én vasárnap játsszák a londoni Wembleyben. A legjobb négybe jutó csapatok 360 ezer fonttal gazdagodnak az angol futballszövetség jóvoltából.

FA-kupa párosítás az elődöntőben
Tottenham / Bolton – Chelsea
Liverpool – Everton / Sunderland

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik