Foci

Pápán nyert a Diósgyőr

A labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában a Diósgyőr idegenben verte 2-1-re a Pápa együttesét.

A Diósgyőr az idei esztendőben két bajnoki mérkőzésén pontot és gólt sem tudott szerezni, ezúttal pedig a bennmaradásért küzdő Pápa otthonába látogatott a miskolci együttes.

Az első félidő feléhez közeledve nagy helyzetet hagyott ki a Lombard, Szilágyi a kapusra vezethette a labdát, lövése a kapufán csattant. Nem sokkal később a DVTK megszerezte a vezetést: a játékvezető tizenegyest ítélt Szűcs Lajos megmozdulásáért Seydivel szemben, Luqué tizenegyese pedig a kapuban kötött ki (0-1).

A szünetig nem változott az eredmény, a második félidőben pedig a Diósgyőr inkább kontrákra rendezkedett be, a Pápa támadott az egyenlítésért.

Ez azonban nem jött össze, sőt, a 76. percben Tiszát nem tudták leszerelni a hazai védők, a DVTK támadója pedig megduplázta a vendégek előnyét, Szűcs nem tudta hárítani a lövését (0-2).

Inutile szép lövése révén szépíthetett volna a Pápa, a labda azonban kevéssel elkerülte a kaput. Egy gól aztán mégis összejött Bene Ferenc csapatának a lefújáshoz közeledve, miután a Benko lövése után Radosról kipattanó labdát Lovrencsics a gólvonal mögé küldte (1-2).

A Diósgyőr így is 2-1-re nyert, ezzel első bajnoki sikerét aratta 2012-ben, a tabellán a hatodik helyet foglalják el. A Pápa újabb vereségével a tizennegyedik helyen tanyázik.

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló
Lombard Pápa Termál FC-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Pápa, 1800 néző. Vezette: Berger József
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M. – Horváth L., Gyömbér – Lovrencsics, Arsic (Quintero 74.), Szilágyi (Inutile 68.) – Csermelyi (Benko 58.). Vezetőedző: ifj. Bene Ferenc
Diósgyőr: Rados – Vági, Nagy T., Gal, Gohér – Sekour – Gallardo (Dobos 85.), Fernando, Luque – Tisza, Seydi (Arze 54.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Lovrencsics (87.), illetve Luque (27., 11-esből), Tisza (76.)
Sárga lap:
Szűcs L. (26.), Tóth G. (52.), illetve Nagy T. (21.),  Rados (90.), Gohér (92.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik