Foci

A szomszédvárak csatája után is nyeretlen a ZTE

A Zalaegerszeg hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Haladással a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Eseménydús mérkőzést vívott egymással a ZTE és a Haladás együttese a labdarúgó NB I.-ben, már a találkozó elején volt látnivaló a meccsen.

Eleinte kissé bizonytalannak tűnt a hazaiak védelme, amit az első tíz percben nem tudott kihasználni a Haladás, de a 13. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Ekkor Halmosi állt oda egy nagyjából 18 méteres szabadrúgáshoz, nagyszerűen helyezett lövése a jobb felső sarokba vágódott (0-1).

A folytatásban Radó szerezhetett volna újabb szombathelyi gólt, de előbb ziccerben fölpattant előtte a játékszer, így nem talált kaput, majd Jahic védte életerős próbálkozását.

Elkezdett éledezni a ZTE is, ennek pedig meg is lett az eredménye. A 32. percben Szakály szerzett labdát Guzmicstól, a kapu felé tört, lövésébe Balázs fejjel belecsúsztatott, Rózsa nem tudott hárítani (1-1).

Az első félidő hajrájában már a hazaiak előtt adódtak nagyobb gólszerzési lehetőségek, Ganugrava próbálkozása a keresztlécen csattant, majd Panikvar tüzelt jó helyzetből fölé.

A második félidőben hamar megfogyatkozott a Zalaegerszeg, miután Bogunovic megkapta második sárga lapját. A szombathelyiek azonban nem tudták kihasználni a lehetőséget, Oross kihagyott egy helyzetet, majd Rajos is megkapta második figyelmeztetését, így nem sokáig játszhatott emberelőnyben a vendégcsapat.

A második félidő derekán többször is előnybe kerülhetett volna a sereghajtó, de sorra kimaradtak a helyzetek, nem csoda, hogy Prukner László meglehetősen dühös volt a hazai kispadnál.

A találkozó legvégén kiegyenlítettebbé vált a csata, a 90. percben Kocsárdi is megkapta a második sárgáját, így a ZTE kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést.

Döntetlen lett tehát a nyugati rangadó vége, az egyre nehezebb helyzetben lévő Zete húsz bajnoki összecsapás után is nyeretlen, a szezon során hetedik (!) alkalommal játszottak otthon 1-1-et. A Haladás a tizedik helyen áll.

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló
ZTE FC-Haladás Sopron Bank 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 6082 néző. Vezette: Vad II. István
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Ge. (Brkic, 83.), Hidvégi (Pavicevic, 66.) – Máté, Szakály, Ganugrava, Panikvar – Polareczki (Nicorec, 60.), Balázs. vezetőedző: Prukner László
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi – Rajos, Iszlai, Nagy D. (Sipos, a szünetben), Búrány (Kenesei, 74.) – Radó, Oross (Korolovszky, 91.). Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerzők: Balázs (35.), illetve Halmosi (13.)
Sárga lap: Bogunovic (12., 50.), Kocsárdi (71., 90.), Máté (90.), illetve Tóth P. (2.), Rajos (9., 52.), Oross (51.), Iszlai (90.)
Piros lap: Bogunovic (50.), Kocsárdi (90.), illetve Rajos (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik