Foci

A Paks elleni sikerrel menekül a Siófok

A kiesés elkerüléséért küzdő Siófok hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Paks együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Jobbára mezőnyjáték zajlott a Siófok-Paks találkozó elején, helyzetbe sem nagyon kerültek a felek a Balaton-partján. A 29. percben aztán mégis előnybe került a kiesőzóna elől menekülő siófoki együttes, miután egy beadást Sowunmi átlépett, Haraszti pedig közelről a kapuba passzolt (1-0).

A szünet előtt a hazaiak előtt adódtak komolyabbnak mondható lehetőségek a gólszerzésre, ekkor még azonban nem tudták növelni az előnyüket.

A paksiak mestere, Kis Károly kettős cserével próbált frissíteni csapatán a második félidőre. Egy szöglet után Kiss Tamás ugyan kihagyott egy ígéretes lehetőséget az egyenlítésre, de a játék képe sokat nem változott, a mezőnyben gyűrte egymást a két gárda.

Ebből a második játékrészben is a Siófok jött ki jobban, a 71. percben egy védelmi hiba után Simon elvitte Csernyánszki mellett a labdát, a középen érkező Melczer pedig az üres kapuba talált (2-0).

A vendégek részéről végül a szépítésre sem futotta, a Siófok 2-0-ra nyert hazai pályán, története során első élvonalbeli sikerét aratva a Paks ellen. A Balaton-partiak így két pozíciót javítva a tizenkettedik helyre ugrottak előre a tabellán, míg a Paks maradt a nyolcadik.

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló
FGSZ Siófok-MVM Paks 2-0 (1-0)
Siófok, 1000 néző. Vezette: Veizer Roland
Siófok: Rybansky – Mogyorósi, Nyári, Fehér, Fejes – Haraszti (Kanta, 85.), Kecskés (Horváth D., 92.), Egerszegi, Melczer – Sowunmi (Pál Sz., 69.) – Simon. Vezetőedző: Mihalecz István
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Sifter – Sipeki (Bartha, a szünetben), Kiss T., Szatmári (Vayer, a szünetben), Fiola – Hrepka (Csehi T., 65.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Haraszti (29.), Melczer (71.)
Sárga lap:
Simon (52.), Pál Sz. (81.), Rybansky (91.), illetve Sifter (7.), Heffler T. (70.), Éger (78.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik