Foci

Saját szurkolója ütötte arcon a szerb tehetséget

Újabb szurkolói rendbontással jelentkeztek a szerb futballdrukkerek: a Partizan meccsén a játékosokat ütötték a felhevült rajongók.

A legutóbbi eset Szerbia egyik legnagyobb tehetségének kikiáltott Lazar Markoviccsal esett meg a napokban. Tehetségét mutatja, hogy a mindössze 18 éves játékos február végén már szerepelhetett a válogatottban, illetve felkeltette a többi között a Chelsea, a Liverpool és a Fiorentina érdeklődését is.

A hétvégi bajnokin Markovic csapata, a belgrádi illetőségű Partizan a Sloboda PS-t fogadta, és végül nem tudta érvényesíteni fölényét. A 0-0-ra végződött mérkőzésen a feldühödött drukkerek betörtek a pályára a mérkőzés végén, és a rossz időben, rossz helyen tartózkodó tehetségen ököllel vettek elégtételt. „Szerencséjére”, csak egy ütés találta el az arcát.

Mirko Poledica a szerb hivatásos labdarúgók szövetségének elnökemegdöbbent: „Ez abszolút szégyen” – dühöngött, majd hozzátette, szomorú, hogy eddig semmilyen szabályrendszert nem alkott a klub és a szövetség sem az ilyen esetek visszaszorítására.

A szerb drukkerel legnagyobb hatású atrocitása a 2010-es, az olaszok elleni genovai mérkőzésen történt botránysorozat volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik