Foci

Huszti-bombagól és Dzsudzsák-gólpassz Moszkvában

A Zenit Szentpétervár 5-1-re verte a Dinamo Moszkvát az orosz labdarúgó-bajnokságban. Mindkét magyar főszerepet vállalt.

Rangadót rendeztek a Premjer Ligában, a listavezető Zenit Szentpétervár a harmadik helyen álló, de a negyedik Szpartak Moszkvával azonos pontszámmal rendelkező Dinamo Moszkva otthonába látogatott.

A hazaiaknál második tétmeccsén is kezdőként szerepelt Dzsudzsák Balázs, de sem neki, sem a többiekben nem volt valami sikeres a mérkőzés, az első félidő legalábbis semmiképpen sem.

Már a 23. percben 3-0-ra vezetett Luciano Spalletti együttese, a Zenit igazolta, nem véletlenül a bajnoki cím fő esélyese. A magyar középpályásnak voltak ugyan megindulásai és beadásai, de az első 45 percben még ez nem vezetett eredményre a rendkívül rossz talajú pályán.

A második félidőben legalább a szépítő gólt megszerezte a Dinamo. Addig azonban történt még egy s más, például a 60. percben beszállt a Zenitbe Huszti Szabolcs. A magyar játékos azonnal szabálytalankodott Dzsudzsákkal, de nem volt durva a fault.

A 71. percben Dzsudzsák végzett el szabadrúgást, a beívelésére Kevin Kuranyi érkezett, így a válogattott középpályás újra gólpasszt adott, csakúgy, mint a CSZKA ellen.

Huszti azonban rávert ezen a találkozón, ugyanis először szintén gólpasszt adott (Kerzakovnak), majd a 81. percben ő maga is betalált. 30 méterről, hatalmas erővel lőtte ki a Dinamo Moszkva kapuját.

Az ötödik szentpétervári gól után több már nem született, kiütötték Dzsudzsákékat.

Huszti Szabolcs gólja:

A teljes összefoglaló:

Eredmény – orosz labdarúgó-bajnokság
Dinamo Moszkva – Zenit 1-5 (0-3)
gólszerzők: Kuranyi (72.), Criscito (13.), Kerzakov (14., 75.), Semak (23), Huszti (80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik