Foci

Guardiola: Bielsa a legjobb edző a világon

A Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a Bilbao trénere ma a legjobb szakember, a Barcának nem lesz könnyű dolga a kupadöntőben.

A Barcelona a Manchester Unitedet kiverő Athletic Bilbaóval játssza májusban a spanyol Király Kupa fináléját. Josep Guardiola, a katalánok mestere most a baszkok edzőjéről nyilatkozott.

“A legjobb edző a Földön jelenleg. Az, hogy a Bilbao továbbment a United ellen az Európa Ligában, egy ajándék a sorozatnak” – így Guardiola a goal.com oldalnak, aki hozzátette, szerencsés a spanyol liga, hogy ott dolgozik az argentin szakember, akitől így sokat tanulhatnak.

A fiatal tréner kitért a távozásával kapcsolatos pletykákra is: “Az igazság az, hogy szégyellem magam a játékosaim előtt, hogy mindig magyarázkodnom kell az ezzel kapcsolatos hírek miatt. Messi szerint én fontosabb vagyok a Barcelonának, mint ő. Én meg azt mondom, ne engem nézzenek a meccseken, hanem őt.”

A sajtótájékoztatón megkérdezték Guardiolát, igaz-e, hogy a szavát adta a klubnak szerződése meghosszabbítására. “Nem, nem mondtam ilyet a vezetőknek” – válaszolta a 2008 óta a Barcával 13 trófeát nyerő szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik