Foci

Kitett magáért a Chelsea

A Chelsea és a Real Madrid továbbjutásával teljes lett a legjobb nyolc mezőnye a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Reális esély mutatkozott rá szerdán a Chelsea-Napoli BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt, hogy hosszú évek után idén nem lesz angol együttes a legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc csapata között, de végül a londoniak az idegenben elszenvedett 3-1-es vereség után saját közönségük előtt hosszabbításra mentették a mérkőzést, majd Ivanovic találatával 4-1-es sikerüknek köszönhetően a továbbjutást is kiharcolták.

A vártnál képest gyengébb szezont produkáló Chelsea ezt a sikert már az André Villas-Boast váltó, ideiglenesen kinevezett olasz szakemberrel, Roberto Di Matteóval érte el.

“Két jó csapat volt a pályán. Nehéz helyzetben voltunk a meccs előtt, tudtuk, hogy sokat kell tennünk a továbbjutásért. Az egész csapat kiemelkedően teljesített. David Luiz menni sem tudott a végén, John Terry görcsöt kapott. Petr Cech bemutatott néhány nagyszerű védést, Didier Drogba és Fernando Torres is dicséretet érdemel, ahogy mindenki más is a csapatból” – lelkendezett Di Matteo.

A Napoli mestere érthetően kevésbé volt jókedvű a lefújás után: “Természetesen ez egy nagy csalódás a számunkra, különösen azt tekintve, amilyen módon kiestünk. De az egész sorozatot tekintve örülök a csapat teljesítményének, már az nagy eredmény, hogy ilyen messzire jutottunk. Ráfizettünk a tapasztalat hiányára ma este, sok dolog rosszul alakult, de fiatal csapatunk van, tanulhatunk ebből” – nyilatkozta Walter Mazzarri.

Chelsea-Napoli 4-1 – a mérkőzés összefoglalója:

A másik szerdai találkozón nem született meglepetés, a Real Madrid 4-1-es sikerének köszönhetően magabiztosan jutott tovább az idegenbeli döntetlen után a CSZKA Moszkva ellen.

Cristiano Ronaldo hihetetlen. Azt gondolnánk, hogy az elmúlt szezonban szerzett góljai számán már nem lehet javítani, de ő egy másik szinten áll” – mondta két gólt szerző klasszisáról José Mourinho, a Real vezetőedzője. “Tetszett a produkciónk, különösen az érettségünk. 3-0-ig kontrolláltuk a játékot, nem parádéztunk, de jól játszottunk. 3-1-nél látszott egy kis idegesség, de sikerült lezárnunk a meccset” – mondta a portugál szakember.

A CSZKA mestere, Leonid Slutski szerint a legjobbjukat kellett volna nyújtaniuk a sikerhez, de túl sokat hibáztak.

Real Madrid-CSZKA Moszkva 4-1 – a mérkőzés összefoglalója:

A Chelsea és a Real Madrid mellett a Barcelona, a Benfica, a Milan, az APOEL Nicosia, az Olympique Marseille és a Bayern München várja a BL-negyeddöntők pénteki sorsolását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik