Foci

Kiesett a City és Megyeri csapata is

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva nyert 3-2-re a Sporting ellen, ám több idegenbeli góljával a portugál csapat jutott tovább az Európa Liga legjobb nyolc együttese közé.

Megyeri Balázs úgy vágott neki a Metaliszt Harkiv elleni visszavágónak, hogy a találkozót megelőzően már 830 perce nem sikerült bevenni a hálóját. A fiatal magyar portás együttese, az Olympiakosz ráadásul Ukrajnában tudott nyerni az odavágón 1-0-ra, a pireusziak így közel jártak a továbbjutáshoz.

Honfitársunk több remek védést is bemutatott a meccsen, a hajrában ráadásul egy büntetőt is fogott, Devic nagyképű próbálkozását fogta magabiztosan. A 81. percben így is egyenlített a hajrát nagyon megnyomó Metalist, Villagra löbbölésénél már Megyeri is tehetetlen volt. Nem sokkal később Devic méltó bosszút állt, egy szöglet után volt eredményes, góljával pedig továbblőtte az ukrán gárdát. Megyeri 911 perc után kapott gólt.

Igencsak álmosan kezdett hazai pályán a Manchester City, pedig Roberto Mancini együttesének egygólos hátrányból kellett volna kiharcolnia a továbbjutást. Jó tíz perc után kezdett éledezni az angol együttes, azonban hiába a mezőnyfölény, a helyzetek csak nem akartak jönni.

Cserébe a 33. percben érkezett a hidegzuhany, Fernandez remek szabadrúgásába csak beleütni tudott Hart kapus, védeni azonban nem, így a Sporting idegenben szerezte meg a vezetést. Kisvártatva már kettő volt közte, egy sakk-mattra játszott akció végén van Wolfswinkel duplázta meg csapata előnyét.

Mancini így a második félidő elején kettőt is változtatott, az irányítást teljesen átvevő City pedg szépített is, Kun Agüero talált be közelről. Negyedórával a vége előtt büntetőhöz jutott a Manchester, Mario Balotelli pedig a rá jellemző lazasággal értékesítette a pontrúgást, hogy aztán egy szöglet után Agüero már az Égszínkékeket juttassa előnyhöz. Az utolsó percekben hiába szögezte kapujához a lisszaboni gárdát a City, a hazaiaknak nem jött össze a bravúr, a 3-2 pedig azt jelentette, hogy a luzitán gárda idegenben lőtt több góljának köszönhetően továbbjutott a negyeddöntőbe.

Hiába nyert, mégis kiesett a City:

A Twente hiába nyerte meg 1-0-ra az odavágót hazai pályán a Schalke 04 ellen, a gelsenkircheni együttes Németországban 4-1-el mosta le ellenfelét a pályáról. A meccs hőse a triplázó Klaas-Jan Huntelaar volt, aki mesterhármassal vette ki a részét a továbbjutásból.

Az Atlético Madrid semmit sem bízott a véletlenre. A Matracosok hazai pályán 3-1-re verték a Besiktast és ugyan az utóbbi időben nem nyerni jártak Törökországba, ezúttal összejött a bravúr, 3-0-ra diadalmaskodott az ibériai gárda. Adrián Lopez a 26. percben szerezte meg a vezetést, majd Falcao és Salvio a hajrában biztosították be a tükörsima győzelmet. Az Atléti így 6-1-es összesítéssel lépett tovább a következő körbe.

Az este korábbi szakaszában a Manchester United is búcsúzott a sorozat további küzdelmeitől.

A United meccsének összefoglalója:

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágó
Olympiakosz (görög)-Metaliszt Harkiv (ukrán) 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Marcano (14.), illetve Villagra (81.), Devic (86.)
Továbbjutott: Metaliszt Harkiv 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Manchester City (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 3-2 (0-2)
Gólszerzők: Agüero (60., 82.), Balotelli (75., 11-esből), illetve Fernández (33.), Van Wolfswinkel (40.)

Továbbjutott: a Sporting Lisboa, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

FC Schalke 04 (német)-Twente (holland) 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Huntelaar (29., 57., 81. a másodikat 11-esből), Jones (71.), illetve Janssen (14.)

Továbbjutott: az FC Schalke 04, 4-2-es összesítéssel.

Besiktas (török)-Atlético Madrid (spanyol) 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Adrián López (26.), Falcao (83.), Salvio (94.)

Továbbjutott: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.
Az alábbi csapatok jutottak be a negyeddöntőbe:
Athletic Bilbao (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), FC Schalke 04 (német), Hannover 96 (német), Valencia (spanyol), AZ Alkmaar (holland), Metaliszt Harkiv (ukrán), Sporting Lisboa (portugál)
A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken 13 órakor tartják Nyonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik