Foci

Nagyon magabiztos MTK-továbbjutás

Az MTK 6-0-s összesítéssel lépett a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe, miután a visszavágón is 3-0-ra verte a Békéscsabát.

Az odavágóra úgy állt ki a Békéscsaba az MTK elleni negyeddöntőre, hogy a lábában még nem volt 2012-es tétmeccs, de még füvespályás mérkőzés sem.

A másodosztályú csapatok találkozóján akkor sima, 3-0-s vendéggyőzelem született, így a 100 éves születésnapját ünneplő viharsarki együttesnek a csodára lett volna szüksége a visszavágón a továbbjutáshoz.

Az évszázad legjobb csabai focistájának választott Pásztor József vezetőedzőként nem is tudott varázspálcával kiötleni valamit a Hungária körúton, kiváltképp azután, hogy Könyves a 34. percben megszerezte a vezetésta fővárosiaknak.

Nagy fölényben játszott az MTK, és ennek a 70. percben lett ismét eredménye, akkor Gál volt eredményes. A slusszpoén Molnár Marcellé volt, győzött a kék-fehér együttes, és továbblépett az elődöntőbe 6-0-s összesítéssel.

Könnyen lehet, hogy jövőre az NB I.-ben találkozik majd a két csapat, hiszen a budapestiek vezetik az NB II. Nyugati csoportját,míg a csabaiak elmaradt meccsük megnyerésével átvehetik a vezetést a Keleti csoportban.

Eredmény – labdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő
MTK Hungária – Békéscsabai Előre FC 3-0 (1-0)
gólszerző: Könyves, Gál, Molnár
Továbbjutott az MTK, 6-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik