Foci

Kisöpörhetik az angolokat a BL-ből

A Chelsea kétgólos hátrányból várja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját a Napoli ellen. Pályán a Real.

Szerdán este teljes lesz a BL negyeddöntőjének mezőnye, miután a Chelsea-Napoli és a Real Madrid-CSZKA Moszkva párharc továbbjutójára is fény derül a visszavágók végén.

1996 óta először fordulhat elő az, hogy a legjobb nyolc közé nem jut angol együttes, miután a Manchester United és a Manchester City már a csoportkörben búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól, az Arsenalt a Milan ejtette ki, a Chelsea-nek pedig hazai pályán kétgólos hátrányból kell kapaszkodnia a Napoli ellen.

A londoniak azért még nem mondtak le a továbbjutásról, amit pont egy olasz, a menesztett André Villas-Boas helyébe lépő Roberto Di Matteo irányításával kellene kiharcolniuk a Nápolyban elszenvedett 3-1-es vereség után. “Várjuk ezt a mérkőzést, izgatott vagyok” – mondta az ideiglenesen kinevezett menedzser. “Tudjuk, hogy nehéz feladat előtt állunk, de a csapat jó formában van és mindenki rendelkezésre áll, úgyhogy magabiztosak vagyunk. Nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk, valamint egy kis szerencsére is – ha ezek meglesznek, biztos vagyok benne, hogy tovább tudunk jutni”.

A Napoli mestere, Walter Mazzarri is bízik a csapatában: “Tudjuk mire számíthatunk, mire képes az ellenfelünk. Nyilván az új edző változást is hoz magával, de taktikailag ez nem jelentős. Mióta Di Matteo átvette az irányítást, kettőből kettőt nyert a Chelsea, ez nagy morális lökést adhat nekik, ami nyilvánvalóan aggaszt engem, de bízok a csapatomban. Ha a megszokott játékunkat nyújtjuk, nincs mitől félnünk” – nyilatkozott a szakvezető.

A Napoli egyébként remek formában van, sorozatban hat tétmeccset nyertek meg Cavaniék, legutóbb hazai pályán verték 6-3-ra a Cagliarit. A Chelsea a Stoke elleni 1-0-s sikerrel “melegített” a BL-visszavágóra.

A Real Madrid idegenben 1-1-es döntetlent ért el a CSZKA Moszkva vendégeként, a szerdai hazai visszavágón José Mourinho alakulata számít jóval esélyesebbnek a továbbjutásra. “Három támadóval játszunk majd. Történhetnek meglepetések a futballban, nem mindig a legjobb nyer. Jó okunk van azt hinni, hogy nehéz találkozó előtt állunk”– fogalmazott a királyiak portugál szakvezetője. “A Real Madrid 19 BL-meccset játszott az elmúlt két évben, és mindössze egyszer veszített. A csapat nem fél semmitől” – tette hozzá Mourinho.

Azt minden bizonnyal a CSZKA csapatánál is tudják, hogy nehéz dolguk lesz a spanyol listavezető otthonában, de előre nem adják fel a továbbjutási reményeiket. “Ők lesznek otthon és agresszív játékstílusuk van, így biztosan támadni fognak majd ahelyett, hogy védenék a gólnélküli döntetlent (0-0 esetén a Real idegenben lőtt góllal továbbjutna – a szerk.). Minden perc kulcsfontosságú lesz a meccsen, de nem aggódunk. Játékosaim tapasztaltak, a cél pedig továbbra is a negyeddöntőbe jutás” – mondta Leonid Slutski, a CSZKA Moszkva vezetőedzője.

BL-nyolcaddöntők – a szerdai program
Chelsea (angol)-Napoli (olasz) 20:45 óra (az első mérkőzésen: 1-3)
Real Madrid (spanyol)-CSZKA Moszkva (orosz) 20:45 óra (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik