Foci

Gomez a Baselt, Brandao az Intert intézte el

A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntőiből a Baselt 7-0-ra kivégző Bayern München és az Inter ellen gólt szerző Marseille jutott tovább.

A Bayern München nem aggódott különösebben azért, hogy a svájci Basel az odavágón 1-0-ra győzött ellenük. Ha a német fociból indulunk ki, akkor ha a bajorok hozzák, amit tudnak, nem lesz gond.

Márpedig a bajorok ebben, vagy valami hasonló szellemben léptek pályára, a jókor és jó helyen álló Robben kíméletlenül, és hamar kihasználta az adódó lehetőséget. Fél órával később Basel éppen azon volt, hogy a maradék három percet kihúzza a szünetig – nem sikerült.

Robben ezúttal gólpasszal jelentkezett, Müller a bénult svájci védők között simán a hálóba passzolt. Ezzel már a Bayern volt a továbbjutó. A helyzetük gyorsan tovább javult, az ütéstól még nem tiszta Basel ellen Gomez is betalált, így a szünetre már felemelt fejjel mehettek a bajorok.

A fordulás után a hitehagyott svájci gárda többször is padlót fogott. A tettes a Ribéry-Gomez páros volt, előbbi három gólpasszal, utóbbi három találattal intézte el végleg a Baselt, ráadásul Streller szépítő gólját érthetetlen okokból nem adták meg. A kegyelemdöfés azonban még hátravolt, azt Robben vitte be a hajrában.

A Bayern München összesítésben 7-1-el jutott a nyolc közé.

Így járta meg Münchenben a Basel:


Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Bayern München–Basel 7-0 (3-0)
Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba – Luiz Gustavo, Kroos – Robben (Timoscsuk, 82.), T. Müller (Schweinsteiger, 70.), Ribéry (Pranjic, 79.) – Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes
Basel: Sommer – Steinhöfer (Degen, 70.), Dragovic, Abraham, Pak Dzsu Ho – Shaqiri (Zoua, 80.), Cabral, G. Xhaka, F. Frei (Stocker, 60.) – A. Frei, Streller. Vezetőedző: Heiko Vogel
Gólszerzők: Robben (10., 82.), Müller (41.), Gomez (44., 50., 61., 67.)
Sárga lap: Boateng (80.), illetve Streller (60.), Cabral (73.)
Továbbjutó: Bayern München, 7-1-es összesítéssel

Az Inter nyomasztó hetek után valószínűleg a legfontosabb idénybeli mérkőzését játszotta a Marseille ellen. Formájukhoz hűen nehéz helyzetben léptek pályára a nem kevésbé bizonytalan helyzetű Claudio Ranieri vezetőedzővel a kispadon. A franciák 1-0-ra nyertek a gyors taxik városában.

Ennek ellenére a milánóiak az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a stabil francia védelemmel, így minden eltelt perc egyre égetőbbé vált számukra.

Az olasz drukkerek arra számítottak, hogy a szünetben Ranieri mester szót ért a játékosokkal, hát, nem lett sokkal jobb a kék-fekete folytatás, helyzet sem nagyon akadt.

Negyedórával a vége előtt aztán bepöccent a két csapat. Diego Milito lesipuskás góljával az Inter ledolgozta a hátrányát, de a Marseille kegyetlen bosszút állt a ráadásban. Három perccel beállása után Brandao egy francia kirúgás után a csődöt mondó olasz védők között rettentő fontos gólt lőtt.

A meccsnek azonban még nem volt vége, a 96. percben Pazzini büntetőből lőtte szét a marseille-i kaput, de ez és Mandanda kapus kiállítása már nem sokat számított. Az Inter ugyan 2-1-re legyőzte a Marseille-t, de összesítésben 2-2-vel, idegenben lőtt góllal a franciák jutottak tovább, az olaszok felett pedig tovább gyűlnek a felhők.

Az Inter újabb kudarca:


Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Internazionale–Marseille 2-1 (0-0)
Inter: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Nagatomo – Zanetti, Stankovic, Poli (Cambiasso, 72.)– Sneijder (Obi, 60.) – Forlán (Pazzini,60.), D. Milito. Vezetőedző: Claudio Ranieri
Marseille: Mandanda – Azpilicueta, N’Koulou, S. Diawara, Morel – A. Diarra, M’bia – Amalfitano, Valbuena (Cheyrou, 76.), Ayew (Bracigliano, 90.)– Rémy (Brandao, 88.). Vezetőedző: Didier Deschamps
Gólszerzők: Diego Milito (75.), Pazzini (11-esből, 96.), illetve Brandao (92.)
Sárga lap: Zanetti (25.), Samuel (53.), Stankovic (91.), illetve S. Diawara (67.), Mandanda (68.)
Piros lap: Mandanda (95.)

Továbbjutó: Marseille, 2-2-vel, idegenben lőtt góllal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik