Foci

Folytatódik az Arsenal sikerszériája

Az Ágyúsok az utolsó utáni pillanatban lőtt góllal tudták otthon tartani a három pontot a Newcastle ellen, a Premier League 28. fordulójában.

Már az első negyed óra komoly izgalmakat hozott Londonban, ugyanis a 14. percben, a forduló előtt hét mérkőzés óta veretlen Arsenalt meglepték a Szarkák: Ben Arfa egy, a tizenhatos sarkánál megkapott labdával indult meg a kapu felé, Gibbs mellett csinált egy cselt, majd a laposan kilőtte a bal alsót (0-1).

Akik a visszajátszást figyelték majdnem lemaradtak a következő találatról, ugyanis a középkezdésből egyenlített az Arsenal, méghozzá van Persie révén (1-1). A hazaiak a gól után is nyomás alatt tartották a Szarkák kapuját, de a mindent eldöntő találatot csak a drámaira sikerült végjátékban tudták begyötörni: a 95. percben Walcott lágyan emelt a tizenhatoson belülre, a kapu előtti kavarodásban pedig az előre húzódó Vermaelen elé került a játékszer, aki ha már ott volt, kihasználta az adódó lehetőséget (2-1).

Sikerével az Arsenal nyolc bajnoki óta nem talált legyőzőre, míg a Newcastle legutóbbi öt mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni.

Eredmény – Premier League, 28. forduló

Arsenal-Newcastle United 2-1 (1-1)

Gólszerzők: van Persie (15.), Vermaelen (90+5.), illetve Ben Arfa (14.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik