Foci

Az elődöntő küszöbén a Loki és az Újpest

Kedden a labdarúgó Magyar Kupa két negyeddöntőjében is eldől a továbbjutás. Előnyben a DVSC-TEVA és az Újpest.

Ezúttal a dolgos hétköznapokon sem maradunk magyar labdarúgás nélkül, ugyanis kedden és szerdán lezárulnak a Magyar Kupa negyeddöntői. Elsőként a DVSC-TEVA és az Újpest harcolhatja ki a továbbjutást, ehhez azonban a Kaposvárnak és a bajának is lesz egy-két szava.

A Loki a Rákóczi vendégeként harcolt ki minimális előnyt, február végén Adamo Coulibaly hajrában szerzett találata hozta meg az 1-0-s győzelmet a hajdúságiaknak. Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője ugyanakkor mindenkit óva int a túlzott önbizalomtól.


„Nálunk van az előny, de ez nem jelenti azt, hogy megvan a továbbjutás. Úgy kell pályára lépnünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, vagyis győzelemre játszunk majd, hiszen mindenképpen szeretnénk az elődöntőbe kerülni. A Kaposvár elleni találkozó összeállítása attól is függ, hogy megítélésünk szerint melyik lesz az a csapat, amelyik ki tudja harcolni a továbbjutást”
– mondta Kondás a klub hivatalos honlapjának.

Kaposváron abban bízik Sisa Tibor vezetőedző, és a csapat szélsője, Balázs Benjámin is, hogy a Pápa ellen megnyert bajnoki kellő lendületet ad majd az együttesnek.

„Nem mondtunk le a továbbjutásról, megpróbálunk olyan eredményt elérni, amivel kiharcolhatjuk a hosszabbítást. Nagyon örülök, hogy megvertük a Pápát, úgy érzem, ebből a győzelemből erőt lehet meríteni a folytatásra” – így Balázs.

DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi 18 óra (TV: Sport1)
DVSC Stadion, Vezeti: Szilasi Szabolcs

Az Újpest némiképp kedvező helyzetből várhatja a keddi mérkőzést, a lila-fehérek ugyanis az odavágón 3-1-re verték a Baját. Zoran Spisljak abban bízik, hogy a fővárosiak megörvendeztetik a szurkolókat.

„Az első mérkőzés alapján azt biztosan tudjuk a Bajáról, hogy szervezet, jó csapat, és ellenünk minden játékos, aki pályára lép 100%-os teljesítményt fog nyújtani. z utóbbi 2 hétben szembesültünk azzal, hogy a csapat nem olyan hatékony és eredményes focit játszik, mint amiről beszéltünk, és ahogy azt a felkészülési időszakban gyakoroltuk és elterveztük. Ugyan az első meccset megnyertük 3-1-re, de a visszavágón mindenkinek sokkal jobb produkciót kell nyújtania” – mondta Spisljak mester.

Újpest FC – Bajai LSE Kalo-Méh
Szusza Ferenc Stadion, Vezeti: Varga László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik