Foci

A Vasas helyzetbe hozta a német tulajjelöltet

Az anyaegyesület lemond elővásárlási jogáról a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságot, a Vasas Futball Kft-t illetően.

Markovits László klubelnök ezt azzal indokolta kedden az egyesület honlapján, hogy a lépés elősegíti a Vasas Futball Kft-ben 99 százalékos tulajdonos Híd Zrt. és Alfredo Demiani német befektetőjelölt közötti adás-vételi szerződés mielőbbi megkötését.

“Mivel mindkét fél arról biztosított bennünket, hogy közöttük a tranzakció az elkövetkezendő órákban, napokban létrejön, ezért az ügy elősegítése érdekében a mai nappal hivatalosan lemondtunk elővásárlási jogunkról” olvasható Markovits állásfoglalásában, melyben a tranzakciótól azt várja, hogy “a Vasas felnőtt labdarúgásának életében mihamarabb egy új időszámítás kezdődjön szakmai, jogi, pénzügyi és erkölcsi szempontból egyaránt”.

A sportvezető leszögezte, számos egyeztetést folytatott Faragó Attila többségi tulajdonossal, aki számára a Vasas SC ügyvezetése minden lehetséges alternatívát felvázolt. Kérték tőle többek között azt is, hogy támogassa az anyaegyesület százszázalékos tulajdonossá válását, hogy a klub átvehesse a cég irányítását, mert a csapat körül kialakult állapot elfogadhatatlan és tarthatatlan, valamint azonnali válságkezelést és pénzügyi szerepvállalást igényel.

Markovits hozzátette, ezekről az elképzelésekről tájékoztatta Demianit is, továbbá az ő figyelmét is felhívta arra, hogy nem lehet tovább várni a Híd Zrt. és a közte létrejövő megállapodás megkötésével.

Az anyaegyesület mint egyszázalékos kisebbségi tulajdonos a csapat sikeres szereplése érdekében extraprémiumot ajánlott fel annak két következő hazai mérkőzésére azért, hogy ezzel is plusz motivációt nyújtson a keret játékosainak.

A hamburgi születésű, ingatlanüzlettel foglalkozó Demiani február 25-én jelentette be vételi szándékát. Akkor azt mondta, rövid időn belül megtörténhet a szerződés aláírása, amennyiben könyvelői és ügyvédei mindent rendben találnak a Vasas Futball Kft. teljes átvilágítása során. Ígérete szerint évi 2 millió eurót áldozna a csapatra.

A Vasas két vereséggel kezdte az OTP Bank Liga tavaszi idényét, így jelenleg az éppen még a bennmaradást jelentő 14. helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik