Foci

A túlélésért küzd az Inter és a Bayern

A Bayern München és az Internazionale is egygólos hátrányból várja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját.

A milánói kék-feketék igen nyögvenyelős szezont futnak, a bajnokságban döcög a csapat szekere és jelenleg a Bajnokok Ligájában sem áll jól a szénájuk. Az olaszok a francia Olympique Marseille-el meccselnek a legjobb nyolc közé jutásért, a gallok pedig hazai pályán 1-0-ra nyertek André Ayew 93. percben szerzett góljával.

„Arra törekszünk majd kedden este, hogy gólt szerezzünk, ugyanakkor ne kapjunk. Az OM egy erős csapat és nagyon jók a kontratámadásaik. Ismerjük az erősségeiket és a gyengéiket is egyaránt. Idegenben ugyan jobbak eddig a BL-ben, mint hazai pályán, azonban az első meccshez képest csapatom kedélyállapota teljesen más ezúttal. A Chievo elleni pénteki győzelem megfiatalított bennünket, tovább akarunk lépni a következő körbe és nagyon elszántak vagyunk. Veronában is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk küzdeni, az Inter játékosai sosem adják fel” – mondta Claudio Ranieri a hétfői sajtótájékoztatón. Maicon ugyan visszatért a sérülését követően, de hétfőn nem edzett. Christian Chivu eltiltása miatt nem játszhat, Andre Ranocchia és Ricardo Alvarez pedig sérült.

A túloldalon a Marseille egy bajnokságban elszenvedett fájó fiaskót tenne jóvá a Giuseppe Meazzában. Az OM az Ajaccio vendégeként kapott ki 1-0-ra, ez pedig az Inter elleni odavágó óta zsinórban a negyedik veresége volt Didier Deschamps csapatának.

„Ugyan az első meccsen kiharcoltunk egy minimális előnyt, az Inter számít a párharc esélyesének. Nincsen veszítenivalónk, az Inter egy erős csapat, amely mindent meg fog tenni a továbbjutásért. Taktikailag a védekezés lesz a legfontosabb, ugyanakkor gólt is kell szereznünk. Három kulcsjátékosunk is visszatér Loic Rémy, Stéphane Mbia és Mathieu Valbuena személyében” – így Deaschamps.

A Bayern München is volt már kényelmesebb helyzetben, a Bajnokok Ligája egyik idei meglepetéscsapata (a másik az APOEL), a Basel ugyanis megnyerte 1-0-ra az odavágót. Jupp Heynckes legénysége ugyanakkor remek főpróbát tartott a hétvégén és 7-1-el küldte haza a Hoffenheimet. München ráadásul az elmúlt 12 hazai mérkőzéséből 11-et megnyert a BL-ben.

„Korábban is megmondtam, hogy a Basel egy jó csapat, fiatal és tehetséges labdarúgók gyülekezete. Az első mérkőzésen megmutatták mit is tudnak, a keddi azonban egy új találkozó lesz. Számos remek labdarúgó van a keretünkben, a Hoffenheim ellen pedig kiváló teljesítményt nyújtottunk. Kimondottan örülök Bastian Schweinsteiger visszatérésének, Iniestával és Busquets-cel lehet egy lapon emlegetni. Ugyanakkor azt nem tudom, hogy a kilencven percet végigbírja-e. Rajtunk van a nyomás, de megfelelő a légkör az öltözőben, a fiúk tudják, mi vár rájuk kedden este.”

A svájciaknál sérülés tizedeli a keretet, Park Joo Ho nem játszott a hétvégén, Kay Voser pedig még csak nem rég kezdett el újra edzeni. Scott Chipperfield idén még pályára sem tudott lépni.

„Érdekes mérkőzésre számítok. Jó helyzetből várjuk a visszavágót az első meccsen történtek miatt, ugyanakkor maximálisan tiszteljük a Bayern Münchent és tudjuk: nincs könnyű dolgunk. Támadni fognak és folyamatos nyomás alá helyezik kapunkat. Túl kell élnünk a találkozó első perceit, ha pedig gólt tudunk szerezni, nagyon megnehezítjük a müncheniek dolgát” – vetítette előre Heiko Vogel vezetőedző.

Bajnokok Ligája – keddi menü
Bayern München – FC Basel 20 óra 45 perc (Pro4)
Internazionale – Olympique Marseille 20 óra 45 perc (Digi Sport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik