Foci

Orbán Viktor fociakadémiája félmilliárdot szakított

A felcsúti Puskás Labdarúgó Akadémia pályázatai nyerték el a legnagyobb támogatást a társasági adókedvezményekből.

A DIGI Sport Reggeli Start című adásának vendége volt a Magyar Labdarúgó Szövetségtől Borbély Zoltán, a jogi – és sajtóiroda-vezetője és Gudra Tamás gazdasági igazgató.

A műsorban szó esett a társasági adókedvezményekből a labdarúgásba áramló támogatásokról, illetve a stadionbiztonsági rendszerről is.

A gazdasági igazgató elmondta, hogy a társasági adókedvezményekből származó támogatások iránti pályázók közül az 500 millió forintnál nagyobb összegekre főképp a labdarúgó akadémiák jelentkeztek, a legnagyobb összeget a felcsúti fociakadémia nyerte el.

Profi klubok is pályázhattak, például létesítményfejlesztésre, de az ő esetükben nehezíti a dolgot, hogy csak az ingatlanok megépítése után lehet felvenni az addig elkülönített számlán lévő pénzt.

A riportalanyok kiemelték, hogy a pályázóknak a cégektől kell megszerezniük a támogatási igazolásokat, azaz össze kell kalapolni a pénzeket. Június 30-ig van még erre lehetőség.

Borbély Zoltán arról tájékoztatott, hogy március végén nevezik meg a stadionbiztonsági rendszer kiépítésére pályázó három cég közül a győztest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik