Foci

Kilenc emberrel kapott ki a Lazio

Az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnap esti meccsein érdekes eredmények születtek: Rómában nyert a Bologna, Novarában kapott ki az Udinese.

A Lazio nagy esélyt kapott a sorstól, hogy feljöjjön a Juventus nyakára a tabellán, a torinóiaik ugyanis bármennyire igyekeztek, csak egy gólnélküli döntetlent hoztak össze a Genoa ellen.

Ehhez képest a fővárosban látogató Bologna már szűk félóra alatt kettővel vezetett, és ha mindez nem lett volna elegendő, az első felvonás hajrájában piros lappal kiszórták Matuzalemet a hazaiaktól. A Lazio azért így is szépített egy öngólnak hála, ám kisvártatva Gonzalezt is kiállította a játékvezető. A vendégek kihasználták a kettős emberelőnyt, Krhin állította be az 1-3-as végeredményt a hatvanadik percben. A Lazio így öt pont hátrányból követi a Juvét, a Bologna ugyanakkor nagyot ugrott előre a tabellán és a kilencedik.

Otthon kapott ki a Lazio:

Az Udinese – mivel a Lazio kikapott – akár a harmadik helyre is feljöhetett volna, ehhez az újonc, egyben kiesés ellen menekülő Novarát kellett volna legyűrni idegenben. Hiába azonban a mezőnyfölény, a hazaiak egy gólja elegendő volt a három pont bezsebeléséhez, Jeda volt a nyerőember.

Eredmények – Serie A, 27. forduló
Lazio-Bologna 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Rubin (56., öngól), illetve Portanova (11.), Diamanti (28.), Krhin (60.)
Piros lap: Matuzalem (43., Lazio), gonzalez (58., Lazio)

Novara-Udinese 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Jeda (16.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik