Foci

Beismerő vallomást tett egy REAC-labdarúgó

A REAC hat, február 28-án őrizetbe vett korábbi és jelenlegi labdarúgója közül egyet szabadlábra helyezett az ügyészség, miután beismerő vallomást tett.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője hétfőn arról számolt be, hogy a bíróság másodfokon, jogerősen úgy döntött, mind a hat gyanúsított előzetes letartóztatásba kerül, de az ügyészség egyiküket szabadlábra helyezte, miután “önmagára és társaira nézve is feltáró jellegű vallomást tett”. Hozzátette, az ügyészség azért döntött így, mert az illető teljes körűen együttműködött a hatóságokkal és a vallomást követően már nem veszélyezteti a nyomozás további menetét.

Fazekas azt nem kívánta megerősíteni, hogy a sajtó által Erős Károlyként beazonosított játékos tett volna ilyen vallomást.

A megalapozott gyanú szerint a jelenleg másodosztályú klub játékosai – Erősön kívül K. Vince, Cs. Gergő, K. András, V. Zoltán és K. Balázs – 2007 és 2009 között összesen nyolc NB I-es vagy Ligakupa-mérkőzés eredményét befolyásolták, esetenként 2000, 2500 euró, illetve egy esetben 100-110 ezer forint ellenében.

Fazekas nem kívánt reagálni a rangado.hu internetes portálra felkerült dokumentumra, amely a siófoki bundázásokkal összefüggésben őrizetbe vett H.Gábor korábbi labdarúgó gyanúsítotti meghallgatásakor készített jegyzőkönyv egy részletét tartalmazza. Csak annyit mondott, hogy nem a KNYF-től került napvilágra a jegyzőkönyv, s arról a jogszabályoknak megfelelően a gyanúsított, illetve a védője kapott másolatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik