Foci

Pécsen szerzett fontos pontokat a Fradi

A Ferencváros együttese 2-0-ra nyert a Matias-PMFC vendégeként az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Gyakorlatilag a mérkőzés első értékelhető megmozdulása gólt eredményezett a csurig megtelt pécsi stadionban, Sváb középre tekert labdáját Jovanovic lőtte az alsó sarokba – a 6. percben megszerezte a vezetést az FTC. A gyors találat arra engedett következtetni, hogy jó meccsnek nézünk elébe, azonban a játék színvonala hagyott némi kívánnivalót maga után a folytatásban.

A Ferencváros azért még így akadt egy óriási ziccer, azonban Jovanovic ezúttal nyolc méterről az égbe bikázott. A félidő további részét a küzdelem jellemezte, a Pécs visszafogott produkciója a Fradi játékára is rányomta a bélyegét.

A második felvonást is jól kezdte Détári Lajos csapata, így Dibusznak egy szöglet után az alsóból kellett kikaparnia a labdát Jovanovic löketét követően. A baranyaiak a továbbiakban is gyengén fociztak, a zöld-fehérek pedig magabiztosan őrizték minimális előnyüket.

A hajrában azért Lisztes Krisztián előtt még adódott egy gólszerzési lehetőség, jó tizenhatról leadott lövése fölé-mellé szállt. A Ferencváros végül keretbe foglalta a mérkőzést, a legvégén Pölöskey talált be a keresztléc segítségével. A vége így 0-2 lett, a Fradi így fontos három pontot szerzett és visszajött a kilencedik helyre. Pécs nem tudott faragni a Budapest Honvéddal szembeni hátrányából.

Eredmény – OTP Bank Liga, 19. forduló
Pécs, 5000 néző, Vezette: Fábián Mihály
PMFC-Matias – Ferencváros 0-2 (0-1)
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Marovic (Markovic, a szünetben) – Demjén, Scepanovic, Regedei, Kvekveskiri (Horváth Zs., 63.), Nagy O. – Okoronkwo (Fröhlich, a szünetben) Vezetőedző: Mészáros Ferenc

Ferencváros: Jova – Grúz, Balog Z., Klein, Sváb – Jovanovic, Busai, Józsi (Lisztes, 58.), Abdi (Hakola, 71.) – Pölöskey, Somalia (Rósa D., 88.) Vezetőedző: Détári Lajos

Gólszerzők: Jovanovic (6.), Pölöskey (91.)
Sárga lap: Okoronkwo (33.), Demjén (44.), Lantos (90.), illetve Somalia (52.), Klein (74.), Lisztes (82.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik