Foci

Helycserés támadás Manchesterben

Vasárnap délután lépett pályára mindkét manchesteri alakulat a Premier League-ben. A City idegenben vérzett el, a United hazai pályán hozta a három pontot.

A fordulót megelőzően listavezető Citizens a bajnokság 15. helyezett Swansea otthonába látogatott. Utóbbi hazai környezetben mindössze kétszer kapott ki, míg Mancini gárdája eddig háromszor szenvedett vereséget idegenben.

Az első félidő első felében sokkal többet volt a labda a Swansea-nél. A kapu előterében viszont kreativitás hiányában nem sikerült helyzeteket kidolgozniuk. A 6. percben ugyan Joe Hart buktatta Routledge-t a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt azonban Sinclair vérszegényen végezte el, Hart magabiztosan hárított. Az első felvonás hajrájában a vendégek mestere Garreth Barry-t kapta le a pályáról, akin sérülés jelei nem látszódtak. Helyét Sergio Agüero vette át. Meg is lett az eredménye a cserének, hisz a manchesteriek az utolsó öt percben hat szögletet végezhettek el szinte zsinórban. Többször nagy kavarodás közepette sikerült csak menteniük a hazaiaknak a kapu előteréből. Hiába a kisebb-nagyobb lehetőségek, gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első helyzete a City előtt adódott. Balotelli szerzett labdát a félpályánál, majd ugratta ki Agüerót, akinek lövése bő egy méterrel elkerülte a kaput. Ezt követően egyre több volt az eladott labda a házigazdáknál, ami rányomta bélyegét a meccsre. Az 59. percben büntető gyanús eset borzolta a kedélyeket: Balotelli és Allen lábai akadtak össze, de a játékvezető továbbot intett. Kisvártatva Richards tüzelt az ellenfél kapujára a tizenhatoson belülről, de egyenesen Vorm kezébe.

A 79. percben beállt Luke Moore alig töltött a pályán egy kis időt, máris csodát művelt: Savic adta el a labdát a felezővonalnál és kontrázhatott a Swansea. Routledge tekerte középre a bőrt, ahol Moore remek ütemben érkezett és zavartalanul fejelt a hálóba. 1-0. Már a középkezdést követően egyenlíthetett volna a City, Balotelli tolta a szögletzászlótól befelé a játékszert, majd éles szögből lőtt, de Vorm szögletre mentett és hasonlóan tett Kolo Turé lövésénél is.

A 89. percben Richards érkezett jól csapattársa beadására s a hálóba fejelt – mindhiába. Miután kiörülte magát, akkor szembesült vele, hogy lesgólt szerzett. Ugyanakkor a visszajátszások alapján egy újabb vitatható döntést jegyezhettünk fel…

A 92. percben Balotelli tekert középre, Dzeko fejelt, Vorm védett. A mérkőzés utolsó minutumában a City szöglethez jutott, s kapusuk is előreszaladt a pontrúgáshoz. A Swansea védői sikeresen tisztáztak, a kontránál pedig Sinclair a félpályáról próbált az üres kapuba lőni, ám durrantása nem csorgott el a gólvonalig, maradt az 1-0.

Walesben vérzett el a City:


Swansea 1-0 Manchester City by simaotvgolo12

A másik manchesteri gárda ezzel egy időben a West Bromwich Albiont fogadta az Old Traffordon. Wayne Rooney kétszer is betalált: előbb az első félidőben, majd nem sokkal Olsson 66. percben történt kiállítását követően tizenegyesből. Ezzel Sir Alex Ferguson együttese 2-0-s győzelmét követően átvette a vezetést a bajnoki tabellán.

Ronney duplájával élen a United:


M-W footyroom.com by footyroom

Gera Zoltán sérült, Fülöp Márton pedig nem kapott játéklehetőséget a WBA kapujában.

Eredmények – Premier League, 28. forduló
Manchester United-West Bromwich Albion 2-0 (1-0)
Gólszerző: Rooney (36., 71., utóbbit 11-esből)
Piros lap: Olsson (66., West Bromwich Albion)

Swansea City-Manchester City 1-0 (0-0)
Gólszerző: Moore (83.)

Norwich City-Wigan Athletic 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Hoolahan (9.), illetve Moses (68.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik