Foci

Lenyomta a Haladás a Vasast

A Haladás Sopron Bank együttese hazai pályán 3-0-ra nyert a Vasas ellen a labdarúgó NB I.-ben. A vendégektől Rubus Tamást kiállították.

Kissé álmosan kezdetek a csapatok Szombathelyen, majd a 19. percben megszerezte a vezetést a Haladás, Nagy Dániel lőtt a bal felső sarokba. Pár minutummal később már kettő volt közte, Radó ellen szabálytalankodott Rubus a tizenhatoson belül, Vujovic pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt.

A gyorsan bekapott két találat láthatóan megfogta a Vasast, a Hali pedig magabiztosan gurigázott biztos előnye tudatában, a hazaiak így megtartották kétgólos előnyüket a szünetig.

A második felvonás eleje igen pörgősre sikerült, itt is, ott is akadt egy-egy nagy ziccer, ám mindkettő kihasználatlanul maradt. Nem sokkal később tíz emberre fogyatkozott az angyalföldi csapat, Rubus kapta meg a második sárgáját. A 76. percben így is hatalmas esélyt kapott a Vasas a szépítésre, halmosi szabálytalansága ért sárga lapot és büntetőt, Bárányos jobb alsóba tartó lövését azonban fogta Rózsa, aki a Kovács Dániel duplázását is fogta.

Szinte azonnal büntetett a Haladás, egy kontra végén Nagy tálalt Oross elé, aki kapásból a felső sarokba bombázott. Az utolsó percek szép csendben csordogáltak le, a Haladás így magabiztos g3-0-s győzelmet aratott és ellépett egyik közvetlen riválisától, a Vasastól.

Eredmény – OTP Bank Liga, 19. forduló
Szombathely, 5000 néző, Vezette: Berke Balázs
Haladás Sopron Bank – Vasas-Híd 3-0 (2-0)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi – Rajos, Búrány – Nagy D., Kulcsár (Horváth A. a szünetben), Radó (Ugrai 74.) – Vujovic (Oross 55.) Vezetőedző: Artner Tamás

Vasas: Ilizi – Rubus, Kovács G., Takács Z., Katona – Varga G. – Kovács Á. (Csoór 65.), Bárányos, Hercegfalvi, Farkas Z. (Kovács D. 73.) – Szabó B. (Merczel 62.) Vezetőedző: Urbán Flórián

Gólszerzők: Nagy D. (19.), Vujovic (26., 11-esből), Oross (78.)
Sárga lap: Radó (61.), Oross (80.), illetve Kovács G. (14.), Rubus (21., 58.), Kovács Á. (63.), Hercegfalvi (65.), Varga G. (81.)
Piros lap: Rubus (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik