Foci

Gálázott a Bayern, Szalait kiállították

A Bayern München 7-1-re verte a Hoffenheim csapatát a labdarúgó Bundesligában, míg Szalai Ádámot kiállították a Mainz nyertes meccsén.

Nem kellett sokat várni a Bayern München első góljára a vendég Hoffenheim ellen a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, Gomez már az 5. percben értékesített egy kipattanót.

Nem mondhatni, hogy a vezetés tudatában leállt volna a bajor alakulat, Robben tizenegyesből duplázta meg az előnyt, majd Kroos lőtte ki a jobb alsó sarkot. Az első félidőben Robben és Gomez is megduplázta góljai számát, így a Bayern 5-0-s előnnyel vonult a szünetre.

A középmezőnyben tanyázó Hoffenheim a folytatásban sem tudott kozmetikázni az eredményen, sőt, a 48. percben Gomez fejjel szerzett újabb Bayern-gólt, ezzel már mesterhármasnál járt a német gólvágó. Ribéry 58. percben szerzett gólja után már 7-0 volt az állás, a végeredmény pedig 7-1 lett Luiz Gustavo furcsa öngólja után.

Gálázott a Bayern:



Schweinsteiger
pályára léphetett sérülése után, a müncheniek pedig gólzáporos sikerük után magabiztosan készülhetnek a Basel elleni keddi BL-visszavágóra, amit egygólos hátrányból vár Jupp Heynckes csapata. A Bayern lemaradása a bajnokságban négy pont a szombaton később pályára lépő, listavezető Dortmund mögött.

A Mainz Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban fogadta a Nürnberg gárdáját, és Müller találatával már a 2. percben vezetett a hazai alakulat. Később a remek formában futballozó Zidan duplázta meg a Mainz előnyét.

A vendégek szépítettek a második félidőben, a 84. percben pedig emberelőnybe kerültek, miután a 6. percben besárgult Szalai megkapta második sárga lapját, így kiállították. A Mainz végül kihúzta a hátralévő perceket, 2-1-es sikerükkel begyűjtötték a három pontot.

A Leverkusen a héten Barcelonában kapott egy hetest, most pedig hiába vezettek már hamar a Wolfsburg vendégeként, újabb zakóba szaladtak bele, a hazaiak ugyanis fordítottak, és 3-2-re nyertek.

A bajnokság harmadik helyén álló Mönchengladbach saját közönsége előtt csak gólnélküli döntetlenre volt képes a kiesőhelyen álló Freiburg ellen. A Köln három kiállítással tarkított meccsen verte 1-0-ra a vendég Hertha együttesét.

Eredmények – Bundesliga, 25. forduló
Bayern München-1899 Hoffenheim 7-1 (5-0)
Gólszerzők: Gomez (5., 35., 48.), Robben (12.- 11-esből, 29.), Kroos (18.), Ribéry (58.), illetve Luiz Gustavo (85.-öngól)
FSV Mainz 05-1. FC Nürnberg 2-1 (2-0)
Gólszerzők: N. Müller (2.), Zidan (22.), illetve Didavi (64.)
Kiállítva: Szalai (84., Mainz)
1. FC Köln-Hertha BSC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Clemens (36.)
Kiállítva: Jajalo (67.), Podolski (76.), illetve Kobiasvili (76.)
Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg 0-0
VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Helmes (32.), Dejagah (45.), Kadlec (61.-öngól), illetve Kiessling (3.), Derdiyok (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik