Foci

A Bolton nyerte meg az angliai “magyar” rangadót

A játékvezető játszotta a főszerepet a Bolton-QPR angol bajnokin. Bogdán Ádám csapata 2-1-re nyert.

Magyar rangadót rendeztek az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában, Bogdán Ádám Bolton Wandererse Buzsáky Ákos Queens Park Rangersét fogadta. A két válogatott labdarúgó közül a kapus a pályán, a középpályás a kispadon kezdett.

A kiesési csatának is tökéletesen beillett a találkozó, tekintve hogy a hazaiak a 19., a vendégek pedig a 16. helyen tanyáztak a fordulót megelőzően. A meccs elején a QPR dominált, a 20. percben pedig a vezetést is megszerezték – volna, ha a játékvezető is úgy gondolja. Egy szöglet után Hill bólintott kapura, Bogdán már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát, a sípmester ehhez képest továbbot intett. Az eset kísértetiesen hasonlított a Milan és a Juventus találkozóján esett meg nem adott gólra, azt Muntari “szerezte”.

A meg nem adott gól:


Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Wanderers gyakorlatilag a semmiből szerezte meg a vezetést, egy szabadrúgást követő labdajáratás végén Pratley fejelt a hálóba. A minimális előnyt a szünetig ugyan megőrizték a hazaiak, ám a második felvonás kezdetén egy újabb játékvezetői hibának is köszönhetően egyenlített a Rangers, Djibril Cissé lesgyanús helyzetből talált be – Bogdánnak esélye sem volt védeni.

A fiatal kapust egyébként épp a napokban dicsérte edzője, Owen Coyle, honfitársunk pedig meg is hálálta a bizalmat, több védést bemutatva tartotta az ikszet. A meccs hajrájára beállt Buzsáky Ákos is, a Rangers pedig tűzijátékot rendezett a hazai kapu előtt. Ehhez képest a Reebok Stadionban maradt mind a három pont, Klasnic egy szép akció végén mattolta Kenny kapust, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Győzelmével a Bolton Wanderers elmozdult a kiesést érő helyekről, a többi közt a Queens Park Rangerst is beelőzve. A hazaiak ezzel öt találkozóból álló nyeretlenségi sorozatukat szakították meg, a rivális viszont hat forduló óta képtelen győzni.

Eredmény – Premier League, 28. forduló
Bolton Wanderers – Queens Park Rangers 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Pratley (37.), Klasnic (86.) illetve Cissé (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik