Foci

Ferguson: jobb csapat a Bilbao

A Manchester United menedzsere elismerte, a spanyolok megérdemelten verték meg őket az Európa Liga nyolcaddöntőjében.

A szezon talán idei legnagyobb meglepetése született meg az Old Traffordon: a Manchester United 3-2-es vereséget szenvedett az Athletic Bilbaótól az Európa Liga nyolcaddöntőjében.

A spanyolok rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de a United kapusa, de Gea remek napot fogott ki. A hazaiak örülhetnek, hogy csak egygólos hátrányban vannak a visszavágó előtt, a 91. percben szerzett 11-essel szépítettek.

“Nagyon megvertek minket, a Bilbao jobb volt nálunk. A védelmünk nem állt a helyzet magaslatán, állandóan figyelnie kellett a rohamokra” – mondta Sir Alex Ferguson, a Manchester United 70 esztendős menedzsere a Chanel 5 csatornának, ezzel együtt optimista a visszavágó előtt.

“A támadójátékunk olykor jól működött, nyílt, szórakoztató meccs volt. Meg tudjuk nyerni a visszavágót a jövő héten, nem hiszem, hogy ez kérdés lenne, hisz ma megmutattuk, hogy ki tudunk alakítani helyzeteket ellenük. Rio Ferdinandot vissza kell tennem a csapatba, hiszen tapasztalatával sokat segíthet a fiataloknak” – mondta  Sir Alex.

A találkozó összefoglalója:

Nem járt jobban a Manchester City sem, a városi rivális a Sporting otthonában kapott ki, igaz, sokkal “kedvezőbb” helyzetben várhatja a visszavágót, mint Rooney-ék.

Roberto Mancini szemére veti az angol sajtó, hogy ezúttal is defenzív taktitkát választott, ez pedig öngyilkos taktikának bizonyult, sokadszorra. Ráadásul felmerül a kérdés, vajon nem becsülte-e le az angol csapat a portugált. Edin Dzeko például a meccs előtt azzal bőszítette fel a hazaiakat, hogy kijelentette, semmit sem hallott annak játékosairól korábban.

“Komolyan vettünk a Sportingot, nem becsültük le őket, de így sem tudtuk elkerülni a vereséget. A foci néha különös játék, de biztos vagyok benne, hogy a visszavágón továbblépünk. Nagyon jól játszottunk, voltak lehetőségeink, de nem lőttük be őket, ez van. Otthon minden más lesz” – mondta a City olasz menedzsere.

A City veresége képekben:

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések
Manchester United (angol) – Athletic Bilbao (spanyol) 2-3 (1-1)
gólszerzők: Rooney (22., 92., utóbbit 11-esből), illetve Llorente (44.), De Marcos (71.), Muniain (90.)
Standard Liége (belga )- Hannover 96 (német) 2-2 (2-1)
gólszerzők: Buyens (27.), Tchite (30.), illetve Stindl (22., 11-esből), Diouf (56.)
Valencia (spanyol) – PSV Eindhoven (holland) 4-2 (3-0)
gólszerzők: Victor Ruiz (11.), Soldado (13., 43., utóbbit 11-esből), Piatti (56.), illetve Toivonen (83., 11-esből), Wijnaldum (90.)
AZ Alkmaar (holland) – Udinese (olasz) 2-0 (0-0)
gólszerzők: Martens (63.), Falkenburg (84.)
Sporting CP – Manchester City 1-0 (0-0)
gólszerző: Xandao (51.)
Metalist Harkiv – Olympiakosz Pireusz 0-1 (0-0)
gólszerző: Torrijos (50.)
piros lap: Edmar (82.)
Atletico Madrid – Besiktas 3-1 (3-0)
gólszerzők: Salvio (24., 27.), Adrian (34.), illetve Simao (53.)
Twente – Schalke 04 1-0 (0-0)
gólszerző: de Jong (61., 11-esből)
piros lap: Matip (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik